Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) pieņēma veselības ministra Ivara Eglīša (TP) demisijas rakstu, informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Dombrovskis pateicas Eglītim par līdzšinējo darbu un atzinis, ka "šajā krīzes situācijā veselības ministrs ir izvēlējies vieglāko ceļu, jo ir skaidrs, ka veselības aprūpes sistēma ir smagu, bet neatliekamu un izšķirošu reformu priekšā. To veikšanai ir nepieciešama politiska griba un pārliecība par to, ka gala rezultāts būs adekvāts tādam veselības aprūpes modelim, kādu vajadzēja ieviest jau pirms vairākiem gadiem. Ja ministrs godprātīgi atzīst, ka nevarēs šīs reformas vadīt, tad viņa demisija ir saprotama un pieņemama."

Ministru prezidents sagaida koalīcijas partneru - Tautas partijas valdes lēmumu par to, kāda būs turpmākā partijas attieksme pret veselības aprūpes nozares vadīšanu un iespējamo ministra kandidātu.

Atkāpšanās rakstā Eglītis uzsver, ka nevar uzņemties atbildību par veselības aprūpes nozari situācijā, kad pēkšņi un būtiski samazinot budžetu, valsts vairs nespēs nodrošināt medicīnas pakalpojumu pieejamību lielai daļai Latvijas iedzīvotāju, portālu “Delfi” informēja Veselības ministrijā.

“Neradot sociālās aizsardzības sistēmu tiem pacientiem, kuriem līdzekļu trūkums jau tagad liedz saņemt savlaicīgu un kvalitatīvu medicīnisko palīdzību, tālāki veselības budžeta samazinājumi nebija pieļaujami, jo tie ir nesamērīgi nozares sociālajai atbildībai. To es kā ārsts un veselības aprūpes vadības speciālists nevaru pieņemt,” paudis Eglītis atkāpjoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!