Foto: DELFI
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) rīkotajā manifestācijā Esplanādē ceturtdien ieradušies vairāki tūkstoši, lielākoties vecākā gadagājuma cilvēku.

Starp manifestācijas apmeklētājiem bija arī finanšu ministrs Einars Repše (JL), kuru pasākuma dalībnieki nepielaida pie skatuves, un SCP pārstāvis Aleksejs Loskutovs.

Foto galerija

Klātesošajiem rokās ir Sociālistiskās partijas karogi, Latvijas karogi, plakāti ar uzrakstiem “Rokas nost no pensionāriem!”, skolotājiem – deputātu algas!”, “Pirms lieniet mūsu kabatās, paskatieties savās!”, “Tauta neguli – apzags!”, “Nasing spešal, tikai gribu izdzīvot!”.

Esplanādes tuvumā pulcējušies daudzi policisti. Klātesošos uzrunāja arodbiedrību pārstāvji, kuri aicināja sanākušos nepieļaut pastāvošās varas vieglprātīgo un neapdomīgo rīcību, kā arī nepieļaut darba ļaužu apspiešanu.

Uzrunājot sanākušos, grupas "Menuets" dziedātāja Inese Pabērza, aicināja latviešus trenēt atmiņu un neaizmirst ko, kurš politiķis savulaik ir solījis un ko izdarījis. Viņa arī aicināja tautu nesašķelties un neielīst katram savā dzīvoklī, bet pensionāriem atbalstīt skolotājus, skolotājiem – jaunās māmiņas, bet māmiņām pensionārus. Klātesošie šos vārdus uzņēma ar skaļiem aplausiem.

Uzrunājot manifestācijā sanākušos cilvēkus, Latvijas Brīvo Arodbiedrību Savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers aicināja priekšā esošo grūto ziemu pārvarēt kopā. Viņš sacīja, ka cilvēkiem ir jāpalīdz viens otram, ka arī aicināja tos, kuri nonākuši lielās grūtības, nekautrēties un nākt pie tuvākās arodbiedrības un lūgt palīdzību tai.Savukārt Loskutovs vēlāk portālam "Delfi" pauda, ka “katra tautas sanākšana ir mazs solītis tuvāk pilsoniskai sabiedrībai”. Lai arī viņš uzskata, ka lielā mērā ceturtdienas tautas sapulce valdības lēmumos neko nemainīs, taču tas ir signāls pie varas esošajiem, ka tauta seko līdzi viņu darbiem un lēmumiem. Loskutovs sapulcē ieradies, lai būtu kopā ar tautu un to atbalstītu. Loskutovs arī uzklausīja vairākus pensionārus, kuri viņam klāstījuši savas grūtības.

Viņš aicināja cilvēkus palīdzēt viens otram gan ar pārtiku, gan padomu, apģērbu un transportu. Viņš teica paldies, visiem, kas ceturtdien ir sanākuši. Manifestācijas izskaņā visi sanākušie dziedāja Latvijas himnu un lai gan daži vēl mēģināja teikt uzrunas no skatuves, tomēr vairums cilvēku ap plkst. 13. sāka izklīst.

Manifestācijā sanākušos uzrunāja arī aktrise Zane Jančevska, basketbolists Uvis Helmanis un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!