Spēcīgā lietus dēļ, kas šodien negaidīti appludināja Rīgas ielas, plīsusi notekūdens caurule pie astoņu stāvu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nama Rīgā, Jeruzalemes ielā 1, appludinot ēkas ceturto stāvu, kurā izvietota Vladimira Vaškeviča vadītā Stratēģiskās attīstības pārvalde un VID Personāla pārvaldes arhīvs.

Kā sacīja VID Komunikācijas nodaļas priekšniece Agnese Grīnberga, caurules plīsuma dēļ applūdusi serveru telpa, kā arī cietusi arhīva datu daļa, kurā glabājas VID personāla lietas. No ēkas tikuši evakuēti darbinieki.

Patlaban notikuma vietā strādā tehniskie darbinieki, lai novērstu notekūdens caurules plīsuma sekas.

Grīnberga sacīja, ka šobrīd vēl nav iespējams pateikt, cik stiprus bojājumus nodarījusi plīsusī caurule un vai ticis bojāts arī arhīvs. Arī iespējamie zaudējumi varētu būt zināmi pirmdien, 20.jūlijā, jo piektdiena, 17.jūlijs, VID struktūrvienībām ir brīvdiena.

VID pārstāve piebilda, ka lietus appludinājis arī VID ēkas pagrabu Rīgā, Katrīnas ielā, kur izvietota VID Resursu pārvalde. Viņa gan atzīmēja, ka pagrabs ticis appludināts arī citās lietavās.

LETA jau ziņoja, ka spēcīgais lietus šodien appludināja Rīgas ielas.

Rīgas centrā lietus notekūdeņu kanalizācija nespēja uztvert lielo ūdens daudzumus un faktiski visās ielās ūdens sniedzās cilvēkiem līdz potītēm. Savukārt vairāk applūdušo ielu posmi nebija izbraucami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!