Foto: F64
Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) uzskata, ka būtu jāizvērtē, vai nauda, ko Latvijai sola Starptautiskais valūtas fonds (SVF), ir adekvāta tām prasībām, kuras fonds izvirza, portālam “Delfi” atzina ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis skaidroja, SVF no Latvijas sagaida nekavējošus lēmumus par lietām, kas varētu ļoti sāpīgi skart sabiedrību, tāpēc būtu nepieciešams izvērtēt, vai SVF piešķirtā nauda “būs adekvāta šiem lēmumiem”. Brigmanis uzsvēra, ka valdība jau devusi solījumus Eiropas Komisijai, kas arī tiks pildīti, taču jautājums, vai Latvijai vajadzētu steigā pieņemt ļoti nepopulārus lēmumus.

Pēc Brigmaņa domām, tajā brīdī, kad būs pilnībā zināmas SVF prasības un veicamie darbi to izpildei, būtu jākonsultējas ar sociālajiem partneriem un sabiedrību, lai izlemtu, vai šādi pasākumi būtu adekvāti atbalstam, ko sniedz SVF.

Jau vēstīts, ka valdība jau otro nedēļu mēģina vienoties ar SVF par tā prasību izpildi, taču, kā atzina finanšu ministrs Einārs Repše (JL), SVF neticot Latvijas solījumiem. Valdība iepriekš vienojās ar Eiropas Komisiju par 1,2 miljardu eiro piešķiršanu Latvijai, kā arī to, ka Latvijā tiks veiktas strukturālās reformas un citi pasākumi, lai mazinātu budžeta deficītu. Savukārt SVF potenciālais atbalsts varētu būt aptuveni 200 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!