Foto: F64
Koalīcijas partneri tika iedzīti stūrī un dzenāti kā aitu bars no viena stūra uz otru, komentējot pirmdien pieprasītos premjera Valda Dombrovska (JL) un finanšu ministra Eināra Repšes (JL) paskaidrojumus par sarunu gaitu ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF), Latvijas radio sacīja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP).

Zalāns intervijā radio skaidroja, ka TP aicinājusi sarunu vedējus ar SVF sniegt to pašu informāciju, ko pēc nedēļas vai mēneša valstībai pieprasītu Latvijas sabiedrība. Koalīcijas partijas joprojām esot atbildi parādā par līdz šim no starptautiskajiem partneriem jau saņemtās naudas izlietojumu un plānotajiem pasākumiem, norādīja Zalāns.

„Valde vienbalsīgi nobalsoja par to, ka ir nepieciešams premjera un finanšu ministra skaidrojums par virkni jautājumiem, kas ir vēstulē ar SVF,” sacīja Zalāns. Sarunās bija jāiesaista koalīcijas partiju vadošie cilvēki, tad nebūtu tāda situācija, norādīja TP pārstāvis. Zalāns uzsvērs, ka no valdības vadītāja vēlējās uzzināt, kā „līdz šim nauda ir izlietota, kā ir plānots to izlietot”.

„Spēks, kas mums valdībā pietrūkst ir tas, ka mēs nenovērtējam savus partnerus. Partnerība valdībā ir tādēļ, lai papilinātu spēku un sarunās ar SVF mēs būtu stiprāki,” uzsvēra Zalāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!