Aizsardzības ministrija (AM) kopā ar Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju, kā arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vadību turpinās uzlabot Zemessardzes (ZS) struktūru un paaugstināt tās kaujas spējas, ceturtdien, darba vizītē apmeklējot ZS štābu, apliecināja aizsardzības ministrs Imants Lieģis.

Kā uzsvēra ministrs, "ZS nozīme krīzes situācijā ir būtiski pieaugusi gan atbalstā Iekšlietu ministrijas struktūrvienībām, gan sabiedrībai kopumā". Lieģis aicināja ZS vadību sniegt priekšlikumus arī turpmākai zemessargu motivācijas paaugstināšanai dienesta uzdevumu un apmācību plāna izpildē.

Kā informēja AM Sabiedrisko attiecību departamenta Preses nodaļas vadītājs Kaspars Odiņš, jau tuvākajā laikā tiks detalizēti izvērtētas nepieciešamās reformas ZS, lai budžeta samazinājuma apstākļos tiktu saglabātas tās kaujas spējas un savietojamība ar NBS.

Tiekoties ar ZS komandieri pulkvedi Juri Zeibārtu, ZS novadu komandieriem, kā arī NBS komandiera pienākumu izpildītāju pulkvedi Andi Dilānu, Lieģis pauda gandarījumu, ka zemessargu apmācības intensitāte šogad ir pieaugusi, neraugoties uz finanšu līdzekļu samazināšanu.

ZS komandieris ministru informēja, ka šogad ZS ir uzņemti 486 cilvēki, no kuriem puse nākusi no Jaunsardzes.

Vizītes laikā arī tika pārrunāta jaunā ZS likuma virzība apstiprināšanai Saeimā, uzsverot zemessargu sociālās aizsardzības mehānismu nepieciešamību militāru apmācību un militāru operāciju gadījumos, norādīja Odiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!