Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja trešdien akceptēja domes lēmuma projektu, kas paredz līdz 1.novembrim likvidēt trīs no sešām pilsētas priekšpilsētu (rajonu) izpilddirekcijām.

Plānotā reorganizācija paredz optimizēt un efektīvāk izmantot izpilddirekciju funkciju nodrošināšanai nepieciešamos resursus, bet vienlaikus saglabāt pašvaldības sniegtos pakalpojumus pēc iespējas tuvāk iedzīvotājiem - likvidēto izpilddirekciju telpās.

Reorganizācijas koncepcijas izstrādātājs Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs komitejas deputātus informēja, ka pašlaik izpilddirekcijās kopumā ir vairāk kā 300 amatu vietas, taču, analizējot amatu vietu nosaukumus, konstatēts, ka tikai 156 no tām paredzētas pamatfunkciju nodrošināšanai, bet pārējās veic atbalsta funkcijas, piemēram, vadības atbalsts, nodrošinājums, sekretariāts, juridiskā nodaļa un tamlīdzīgi.

Tāpēc reorganizācijas rezultātā paredzēts samazināt tieši atbalsta funkciju apjomu izpilddirekcijās, uzsvēra J.Radzevičs. Tas ļautu būtiski samazināt izdevumus atalgojumam un uzturēšanai - sakaru līdzekļiem, informācijas tehnoloģijām, dienesta autotransportam, telpām un tamlīdzīgi. Plānots uzteikt darbu ap 40% izpilddirekciju darbiniekiem.

Domes lēmumprojekts paredz likvidēt Centra rajona izpilddirekciju, nododot tās funkcijas un uzdevumus Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijai, kura pēc reorganizācijas kļūs par Rīgas Austrumu izpilddirekciju.

Likvidējamās Kurzemes rajona izpilddirekcijas funkcijas pārņems pašreizējā Zemgales priekšpilsētas izpilddirekcija, kura turpmāk tiks dēvēta par Rīgas Pārdaugavas izpilddirekciju, savukārt Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija tiks pievienota Ziemeļu rajona izpilddirekcijai, kura arī turpmāk saglabās līdzšinējo nosaukumu.

Pilsētas administratīvais dalījums reorganizācijas dēļ netiks mainīts – trīs jaunizveidotās izpilddirekcijas realizēs tām nodotās pārvaldes funkcijas pašreizējo izpilddirekciju administratīvajās teritorijās.

Ar reorganizāciju saistītos izdevumus paredzēts segt no likvidējamo izpilddirekciju budžeta esošajiem līdzekļiem.

Reorganizācijas rezultātā Rīgas izpilddirekciju izdevumi jau šogad samazināsies par 372 748 latiem pēdējos divos mēnešos, kas ir 9% no 2009.gada budžetā ieplānotiem izdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!