Foto: DELFI
Otrdienas dienvidū Rīgā Vanšu tilta uzrāpies kāds cilvēks, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Foto galerija

Šī nav pirmā reize, kad cilvēki cenšas vai pat uzkāpj Vanšu tilta smailē.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izsaukumu saņēma pulksten 14:28, portālam "Delfi" sacīja VUGD pārstāve Inga Vetere. Tikmēr policisti plkst. 16.30 uz Vanšu tilta iedzīvotājus aicināja neizmantot Vanšu tiltu. Viņi norādīja, ka nav zināms, kad incidents varētu beigties, taču brīdināja, ka atrisinājums varētu būt tikai pēc ilgāka laika.

Pēc tam, kad vīrietis uz tilta smailes jau pavadīja stundu, glābēji nolēmuši pie viņa doties pa trepēm, kas ir tilta betona smailes iekšienē. Glābēji, sasniedzot smailes virsotni, sāka sarunas ar "vanšu kāpēju". Sarunas ilga dažas minūtes, un to iznākums pagaidām nav zināms, bet vīrietis palika smailē. Savukārt uzreiz pēc plkst. 16.00 glābēji atkal uzsāka sarunas ar puisi. Sarunas ar risināja policijas speciālists, taču pašlaik policija atsakās komentēt sarunu saturu un vīrieša rīcību.

Neilgi pēc plkst. 16.30 notikuma vietā ieradās arī specvienība. Vismaz viens no tās pārstāvjiem pilnā ekipējumā arī devās tilta balsta iekšienē.

Tikmēr pēc plkst. 17. katrā tilta galā desmitiem cilvēku vēlas šķērsot tiltu, taču tas viņiem ir liegts. Neliela cilvēku grupiņa - gandrīz 10 cilvēki - tomēr nolēma pāriet tiltu. Sākumā policisti viņiem to liedza. Cilvēki uz to atbildēja agresīvi, tādējādi izraisījās sadursmes. Taču pēc cita augstāk stāvoša kārtības sarga iejaukšanās, tiltu tomēr šai grupiņai atļāva šķērsot.

Tomēr ar laiku cilvēku sašutums turpināja augt un sākās arvien jaunas sarunas, kurās iedzīvotāji pārmeta likumsargiem cilvēktiesību un citu tiesību pārkāpumus, neļaujot šķērsot tiltu. Savukārt policisti argumentēja, ka tilta smailē esošais vīrietis var nokrist un traumēt kādu no apakšā esošajiem cilvēkiem.

Tāpat tiek pārmests, ka tilts slēgts tā centrālajā daļā, nevis pašā sākumā. Kārtības sargiem arī pārmet, ka tie iepriekš nelielu cilvēku grupiņu palaida pāri.

Pagaidām nav zināma viņa personība un arī rīcības motīvi. Drosminieks staigā pa smaili, bet pagaidām nav skaidrs, ko viņš dara.

Tilta smailē uzkāpušais ir līdz 25 gadus vecs vīrietis, tumšmatis, tērpies gaišā jakā un džinsu biksēs.

Notikuma vietā dežūrē glābēju pacēlājs, kā arī glābšanas laivā, ja pārgalvis leks ūdenī. Tāpat notikuma vietā ir "ātrie" un policija. Tāpat notikuma vietā pulcējās daži ziņkārīgie.

Pārkļūt pāri tiltam vēlējās arī Saeimas deputāts Visvaldis Lācis (ZZS), taču policisti viņam to neļāva - arī pēc tam, kad deputāts parādīja savu caurlaidi. Lācis portālam "Delfi" pastāstīja, ka vēlējies kājām doties mājās un nav zinājis par notikušo. Tagad arī viņš gaidīšot notiekošā beigas un tikai pēc tam turpinās ceļu mājup, atzina deputāts.

"Eklēru Silarda" sekotāja dēļ pēc stundas tika pilnība apturēta satiksme pāri Vanšu tiltam. Policija arī novirza no tilta tur stāvošo automašīnu kolonnas, lai pilnībā atbrīvotu tiltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!