Foto: stock.xchng
Vilcienu satiksmi uz Ventspili un Reņģi pilnībā aizstās ar autobusu satiksmi, savukārt uz Gulbeni un Liepāju vilcieni kursēs retāk, bet autobusi – biežāk. Izmaiņas būs arī citos autobusa un vilciena maršrutos, informē Autotransporta direkcija.

No 15.februāra no Rīgas vairs neies vilcieni uz Ventspili, bet virzienā Rīga-Gulbene posmā no Pļaviņām līdz Gulbenei un Rīga-Liepāja vilcieni kursēs tikai četras reizes nedēļā: piektdienās un svētdienās - no Rīgas, bet pirmdienās un sestdienās - atpakaļ. Šajos posmos atklās jaunus autobusu reisus, pārņemot pasažieru plūsmu, kas līdz šim pārvietojās ar vilcienu.

Vilcienu satiksmi maršrutā Rīga-Reņģe (Ruba) autopārvadājumi pilnībā aizstās nedēļu vēlāk – 22. februārī. Direkcija norāda, ka pašlaik tiek meklēts efektīvākais risinājums autosatiksmes nodrošināšanai un autoceļu uzturēšanas problēmām šajā posmā. Vilcieni uz Reņģi atcelti, jo šis maršruts prasījis nesamērīgi lielas valsts dotācijas - ja kopumā dzelzceļa satiksmē dotācijas un par biļetēm ieņemto līdzekļu proporcija ir 60:40, posmā Rīga-Reņģe šī attiecība bijusi 89:11.

Savukārt maršrutā Rīga-Aizkraukle par efektīvākiem ir atzīti dzelzceļa pārvadājumi, un autobusi šai posmā turpmāk kursēs tikai vienu reizi dienā - pulksten 21:10 no Rīgas. Autobusu reisu skaits samazināsies arī virzienā Rīga - Ogre, Rīga - Dobele un Rīga - Daugavpils.

Direkcija uzsver, ka izmaiņas ieviestas tikai uz laiku, kamēr uzlabosies ekonomiskā situācija valstī. Tiklīdz pasažieru plūsmas apjomi palielināsies, starppilsētu nozīmes maršrutu tīkls tiks vēlreiz pārskatīts un pielāgots attiecīgajai situācijai.

Par konkrētām izmaiņām sabiedriskā transporta kustību grafikos autopārvadātāji un AS "Pasažieru vilciens" iedzīvotājus informēs 5. februārī, izvietojot arī informatīvo materiālu maršrutu stacijās un pieturas vietās.

Maršrutu aizstāšana līdz šā gada beigām ļaus ietaupīt aptuveni 1,5 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!