Foto: morgueFile
Internetā noplūduši dati par "Čili picas" klientiem - kādā saitē atrodama datubāze "Microsoft Excel" formātā ar vairāk nekā 65 000 ailīšu, kurā redzami picērijas klientu karšu īpašnieku vārdi, uzvārdi, tālruņa numuri, kā arī pasta un elektroniskā pasta adreses, sestdien vēsta laikraksts "Diena".

Datu valsts inspekcijā (DVI) nebija nonākusi neviena sūdzība par šādas datubāzes parādīšanos publiskajā telpā, bet inspekcijas vadītāja Signe Plūmiņa solīja šos faktus nekavējoties noskaidrot,

Arī SIA "Čilija Pizza" mārketinga direktors Artūrs Skadmans nezināja šo faktu, bet pēc pārliecināšanās, ka datubāze ir autentiska, apliecināja, ka uzņēmuma mājas lapas administrators lapu nobloķējis un pārbaudīšot, kur varēja rasties informācijas noplūde un no kādām IP adresēm notika nesankcionēta piekļuve šai datubāzei. Pēc pārbaudes uzņēmums sola sniegt informāciju par rezultātiem.

Picēriju klientu dati vismaz vienreiz jau tikuši publiskoti - pērn rudenī internetā nonāca picēriju tīkla "Can Can" iekšējā klientu datubāze. Tajā bija minēts ne tikai pasūtījums, bet arī klientu adrese, telefona numurs un to klientu mājokļu durvju kods, kuri pēdējos piecos gados pasūtījuši ēdienu šajā picērijā. DVI pēc pārbaudes uzņēmumam lika samaksāt 1000 latu sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!