Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ceturtdien nav pieņēmusi iesniegto bijušā Iekšlietu ministra un demokrātiskās partijas "Saimnieks" līdera Ziedoņa Čevera veidotās "Brīvības partijas" (BP) sarakstu.
Divi no BP pieteiktajiem deputātu kandidātiem nebija iesnieguši nepieciešamās deklarācijas, un, tā kā šo trūkumu nebija iespējams uz vietas novērst, CVK kandidātu sarakstu nepieņēma, BNS informēja CVK preses sekretāre Kristīne Bērziņa. Bērziņa informēja, ka BP pieteikusies atkārtoti iesniegt sarakstu nākamnedēļ.

BP pirmdien konferencē apstiprināja partijas programmu un deputātu kandidātu sarakstu. BP iecerējusi startēt visos piecos vēlēšanu apgabalos un startam vēlēšanās izvirzīja 36 deputātu kandidātus.

Apstiprinātajā deputātu kandidātu sarakstā visos piecos vēlēšanu apgabalos startēs Čevers, taču tikai Latgales apgabalā partijas veidotājs ierindots ar pirmo numuru. Zemgalē, piemēram, Čevers startēs ar pēdējo 15.numuru.

Četros no pieciem apgabaliem startēs bezpartejiskā organizācijas "Tilts" pārstāve publiciste Marina Kosteņecka, kas gan sākotnēji uzsvēra, ka vēlēšanās nekandidēs.

Partijas pārstāvji konferencē informēja, ka no 36 partijas izvirzītajiem kandidātiem 27 nekad nav darbojušies politikā un tikai četri strādā valsts un pašvaldību institūcijās.

Deputātu kandidātu sarakstā lasāms arī ārpus partijām esošā Ekonomikas institūta padomes priekšsēdētāja Jāņa Poča vārds, kas ierakstīts visos piecos vēlēšanu apgabalos. Ekonomikas institūta vadītāja Karnīte, kā jau iepriekš bija solījusi, vēlēšanās nekandidēs. Visos piecos vēlēšanu apgabalos startēs arī BP valdes priekšsēdētājs Gundars Prolis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!