Valmieras rajona Mazsalacā, peldoties Salacas upē un glābjot slīkstošu 12 gadus vecu meiteni, sestdien gājis bojā 25 gadus vecais rīdzinieks komponists Mārtiņš Tauriņš.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Valmieras brigādes priekšnieks Jānis Skrastiņš informēja, ka glābēji, ierodoties notikuma vietā, uzreiz atraduši noslīkušo vīrieti. Meiteni izdevies izglābt. "Viņš glābis slīkstošo meiteni, bet pats nav varējis izpeldēt krastā," sacīja Skrastiņš.

Valmieras rajona policijas pārvaldes priekšnieks Juris Andersons pavēstīja, ka izmeklēšanas gaitā noskaidrojies, ka jaunietis ar meiteni peldējušies divatā. Meitene neesot pratusi peldēt, taču abi gribējuši pārpeldēt Salacu.

Andersons pauda, ka Salaca šajā vietā viscaur ir dziļa, bet mazāk bīstama nekā citur. Taču upei ir stāvi krasti, kurus nav viegli aizsniegt.

Nacionālā teātra režisors Regnārs Vaivars pauda, ka Tauriņš bija viens no labākajiem Latvijas speciālistiem, strādājošajiem skaņu ierakstu studijā reklāmas jomā. Jaunais komponists bijis visu Vaivara izrāžu skaņu režisors Nacionālajā, Dailes un Rīgas Jaunajā teātrī, visspilgtākās no tām - "Salome", "Kalpones", "Vasaras rītā" un "Vecākais dēls".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!