Pēc vēl viena saslimšanas gadījuma ar hipoglikēmiju, kurā vainojamas baltkrievu zāles, Veselības ministrija aicina atturēties no uzņēmumā "Belmedpreparati" ražotu medikamentu lietošanas.
Iespējams, ka Citramons P ir bīstams dzīvībai!

Par to aģentūru BNS informēja Veselības ministrijas (VM) preses sekretāre Zaiga Barvida.

Viņa pastāstīja, ka hipoglikēmija konstatēta kādam rīdziniekam, kurš bija lietojis "Belmedpreparati" ražotu ''Citramonu P''. Līdzīgi kā pēc šī paša uzņēmuma ražotā "Askofēna P" lietošanas, cietušā asinīs konstatēts glibenklamīns un citi līdzīgi simptomi. Turklāt abu medikamentu sērijas numuri bijuši 010104, kas nozīmē, ka tie ražoti šogad.

Vīrietis citramonu lietojis pirmdien, taču jau šobrīd pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas palaists mājās. VM aicina iedzīvotājus atturēties lietot jebkuras Baltkrievijas uzņēmumā ražotās zāles. Savukārt Valsts farmācijas inspekcija apturējusi medikamentu tālāku izplatīšanu Latvijā.

Barvida sacīja, ka tikko iegūti analīžu rezultāti un ''Belmedpreperati'' vēl nav informēts par notikušo.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Kurzemē un Latgalē pēc nekvalitatīva askofēna lietošanas vismaz 24 cilvēkiem radās veselības problēmas. Cietušajiem konstatēja hipoglikēmiju - pēkšņu cukura līmeņa asinīs krišanos.

Medikaments "Askofēns P" veselības aprūpes iestādēm radīja 10 549 latu zaudējumus. Naudu iztērēja, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, "Askofēna P" kvalitātes kontroles pārbaudēs un atsaucot medikamentu no tirgus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!