Uzstājoties Eiroparlamentā, Latvijas Eiropas komisāra kandidātei Ingrīdai Ūdrei (ZZS) ir jābūt atklātai par viņas partijas saņemtajiem nelikumīgajiem ziedojumiem, vakar žurnālistiem sacīja Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupas pārstāve Elizabete Šrotere.
Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupā darbojas Zaļo un zemnieku savienībai radniecīgas partijas.

"Pilnīgi skaidrs, ka deputāti uzdos kritiskus jautājumus par ziedojumiem," sacīja Šrotere, piebilstot, ka Ūdrei būs jādara viss, lai savu pozīciju skaidrotu pēc iespējas atklātāk.

Vienlaikus Šrotere uzskata, ka Ūdrei ir visas iespējas būt veiksmīgai, lai arī viņa ir jaunpienācēja Eiropas lietās. "Rīt redzēsim, vai [Sandra] Kalniete būtu bijusi labāka par Ūdri," sacīja politiķe, piebilstot, ka komisāra noklausīšanās ne vienmēr izdodas, tomēr komisāriem ir iespēja sevi pierādīt darbā arī vēlāk.

Runājot par Ūdres eiroskeptiskajiem izteikumiem, Šrotere atzina, ka Latvijas pārstāve nebūt nav vienīgā komisāra kandidāte, kas paudusi šādu viedokli.

Šrotere uzsvēra, ka pastāv teorētiska iespēja, ka kāds no kandidātiem netiek uzskatīts par pietiekami kvalificētu, taču apstiprināts tiks viss komisijas sastāvs kopumā.

Viņa arī piebilda, ka Ūdrei jābūt uzmanīgai, atbildot par nodokļu politiku, jo "šīs noklausīšanās ir ļoti jūtīgas".

Vērtējot topošās Eiropas Komisijas izredzes, Šrotere akcentēja, ka ļoti svarīga būs komisijas spēja īstenot sociālo un ekonomisko kohēziju visās Eiropas Savienības valstīs. "Svarīgi, lai arī tādi reģioni kā Latgale nebūtu nabadzīgi," viņa uzsvēra.

"Komisijas darbs būs veiksmīgs, ja katrs komisārs tajā no sirds iesaistīsies un visiem būs kopīga vīzija par to, kā Eiropai virzīties uz priekšu," sacīja Šrotere.

Kā ziņots, ceturtdien Ūdre tiks iztaujāta Eiroparlamentā. Balsojums par jauno Eiropas Komisiju būs oktobra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!