"Jaunā laika" (JL) dibinātājs un partijas himnas autors komponists Ints Birzkops ir paziņojis par nodomu pārtraukt savu darbību JL un atsaukt viņa komponēto, JL veltīto un par partijas himnu oficiāli postulēto skaņdarbu "Tas jaunais laiks", ziņo laikraksts "Diena".
"Vēlos sabiedrības un JL biedru uzmanību pievērst tam, ka partija ir atkāpusies no solījumiem un tās līdera rīcība ir orientēta tikai uz savu karjeru," skaidrojis Birzkops. Komponists bijis pārliecināts, ka šim solim būšot sekotāji un viņš tikai pirmais atļaujoties to pateikt.

Pret partijā valdošo darbības stilu jau agrāk bija protestējis tās dibinātājs Valdis Krastiņš, JL Saeimas frakcijā vairs nedarbojas no šā saraksta ievēlētie deputāti Andrejs Radzevičs, Māris Gulbis un Ināra Ostrovska.

JL preses sekretāre Ieva Zīberga sacījusi, ka katra cilvēka politiskā piederība esot viņa brīva izvēle, bet, tā kā partiju Birzkops vēl neesot informējis, tad plašākus komentārus sniegt esot grūti.

Komponists ir uzrakstījis plašu vēstījumu, kura noraksts esot nosūtīts arī Einaram Repšem. Tajā ir Raiņa dzejoļa politiskā analīze, kurā visai skarbi vārdi veltīti Repšem, piemēram, sacīts: "Pilnās zālēs visā Latvijā tauta kā sastingusi gaidīja Tavu uznācienu un vārdus - tas brīdis ir klāt! Žēl gan, ka Tu mūs visus piemānīji." Vēstulē arī norādīts, ka problēma esot pašā JL vadītājā, nevis "mistiskos ļaundaros". Īpaši tajā izcelti vārdi: "Šodien Tevis nenovērtētajā tautā klīst paruna, ka Repšes sirdsapziņa ietilpstot tieši aizsardzības ministra portfelītī."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!