Jūnija beigās un jūlija sākumā Latvijā parādījušies viltoti Šveices pulksteņi, kurus, pēc piekrāpto pircēju vārdiem, izplata ārzemnieki, iespējams, somi.
Vairāk nekā desmit cilvēku vērsušies Šveices pulksteņu oficiālajā izplatītājfirmā Latvijā - firmas "Jet" veikalos - ar lūgumu noteikt, vai viņu nopirktie pulksteņi ir viltojums vai oriģināls, informēja firmas menedžere Lidija Lukjanoviča. Līdzīgas konsultācijas vairāki "Šveices pulksteņu" īpašnieki lūguši pa telefonu.

Līdz šim neviens - ne privātpersona, ne arī uzņēmums - ar iesniegumu par viltotiem pulksteņiem nav vērsies. Šī iemesla dēļ policijai par šāda veida noziegumiem neesot nekādas informācijas.

Tomēr, ja kāds no iedzīvotājiem vērstos policijā ar iesniegumu, lieta, protams, tiktu pārbaudīta.

Lukjanoviča norādīja, ka izplatītākais viltojums ir firmas "Rado" 1987.gada kolekcijas modelis "Integral", kas joprojām ir viens no populārākajiem pasaulē. Viltojumu cena svārstās no 80 līdz 250 ASV dolāriem.

Rīgā parādījušos pulksteņus nav īpaši grūti atšķirt no oriģināliem - veikala pārdevēji to varot izdarīt ar neapbruņotu aci.

Lukjanoviča atzina, ka Šveices pulksteņu imitācijas visbiežāk var dabūt Rīgas centrāltirgū, mazos veikaliņos un Sporta pilī, kur tos pārdod par 5 - 7 latiem. Tie darināti pēc mistiskām licencēm, kaut gan Šveices firmas nevienam licences neizsniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!