Aizvadītā gada nogalē par a/s "Pasažieru vilciens" (PV) valdes locekli sāka strādāt satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) šofera dēls Kaspars Upenieks, trešdien intervijā LTV raidījumā "100. pants" atzina ministrs.

Viņš gan noliedza iespējamību, ka Upenieks pie darba ticis sava tēva un ministra pazīšanās dēļ. "Tam nav nozīmes, kam viņš ir dēls," sacīja Šlesers. Ministrs skaidroja, ka Upenieks, kurš agrāk bija Valsts Probācijas dienesta vecākais referents, kā arī ieņēmis citus, salīdzinoši mazāk ietekmīgus amatus, jaunajā darbā sācis strādāt savas atbilstošās izglītības dēļ, kas ir iegūta "mārketinga sektorā". "Es ceru, ka viņš cerības attaisnos," teica Šlesers.

Paredzams, ka Upenieks saņems 4000 latu lielu algu mēnesī, kas esot atbilstoša viņa atbildības līmenim.

Savukārt Šlesera šoferis Einārs Upenieks jau iepriekš nonāca mediju redzeslokā, jo strādāja kā a/s "Latvijas autoceļu uzturētājs" padomes loceklis. No amata novembra sākumā viņš gan bija spiests atkāpties, pēc paša paustā, žurnālistu dēļ, kas panākuši viņa atkāpšanos. Šajā amatā Elmārs Upenieks bija kopš pagājušā gada augusta un ik mēnesi saņēma 900 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!