Ministru prezidents Andris Bērziņš, iekšlietu ministrs Mareks Segliņš un citas amatpersonas 15.jūnijā atklās nule uzcelto robežsardzes Viļakas pārvaldes Bērziņu nodaļas robežpārejas punktu.
Tāpat amatpersonas paredzējušas apmeklēt Rēzeknes robežsargu skolu, Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktu, kā arī no helikoptera aplūkot citus robežkontroles punktus.

Jaunā Bērziņu robežpāreja atrodas Alūksnes rajonā, Liepnas pagastā 100 metru attālumā no Latvijas un Krievijas robežas. Nodaļas teritorijas platība ir vairāk nekā viens hektārs. Objekta būvniecība tika uzsākta 1999.gada septembrī.

Kompleksa teritorijā atrodas dienesta ēka ar nojumi robežkontroles veikšanai, kurā arī dienesta telpas, ēdnīca, atpūtas telpas, garāžas un suņu voljēri. Tāpat teritorijā ir sakaru masts, degvielas konteiners, attīrīšanas ietaises un helikopteru nosēšanās laukums.

Bērziņu komplekss ir piektais no septiņpadsmit robežsardzes objektiem, kuri jāuzbūvē uz austrumu robežas līdz 2003.gada 1.janvārim.

Robežkontroles punkta nodaļa apsargā Latvijas Republikas robežu 22 kilometru garumā. Robeža nav starptautiski tiesiski noformēta un iekārtota dabā, taču tur ir izveidota patruļas taka un izliktas brīdinājuma zīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!