Foto: DELFI
Valdība otrdien atļāva Iekšlietu ministrijai (IeM) slēgt iepirkuma līgumus par autotransporta nomu policijas vajadzībām no 2012. līdz 2016.gadam, paredzot izdevumus ilgtermiņa saistībām ne vairāk kā 4,22 miljonus latu ik gadu.

Transportlīdzekļu ikmēneša nomas maksa iekļauj arī automašīnu KASKO un OCTA apdrošināšanu, tehniskās apskates veikšanu, apkalpošanu un remontdarbus automašīnu drošas un nepārtrauktas lietošanas nodrošināšanai.

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone valdības sēdē sacīja, ka projekts paredz atvēlēt finansējumu auto nomai no 2012.gada budžeta. Viņa uzsvēra, ka ilgtermiņa saistību finansējums auto nomai turpmākajos gados būs tāds pats kā iepriekšējos gados.

Autotransportu Valsts policija izmantos tiešām dienesta vajadzībām, reaģējot uz dažādiem notikumiem, noziedzīgiem nodarījumiem, kā arī veicot sabiedriskās kārtības, ceļu satiksmes drošības nodrošināšanu, aizturēto personu konvojēšanu u.c., informēja Valsts policija.

Policijas funkciju nodrošināšanai būtiska nozīme ir autotransporta kvalitātei, jo intensīvas izmantošanas dēļ tas ātri nolietojas un tas bieži jāremontē, norāda VP.

Jau šobrīd Valsts policijas īpašumā atrodas 340 autotransporta līdzekļi, kuru ekspluatācijas laiks ir virs desmit gadiem, bet nobraukums virs 250 tūkstošiem kilometru. Plānots, ka kopumā līdz 2016.gadam tiks norakstīts 532 transporta līdzeklis. Turklāt novembrī un decembrī beidzas līgumsaistības par Valsts policijas nomātajiem 742 transportlīdzekļiem.

Iepriekš nomātos transportlīdzekļus, kuriem beidzas nomas līgums, kā arī transportlīdzekļus, kurus no 2012. līdz 2016.gadam būs jānoraksta, ir nepieciešams aizvietot ar jauniem.

Lai policija varētu nomāt jaunas automašīnas, Finanšu ministrijai, pamatojoties uz IeM priekšlikumiem, gatavojot budžeta likumprojektu, būs jāparedz izdevumi ilgtermiņa saistībām atbilstoši noslēgtajiem iepirkuma līgumiem 2012. un 2013.gadam un jāpalielina tie 2014. – 2016.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!