Atsevišķās Rīgas vietās sākušies plūdi - šorīt applūdušas mājas Rītabuļļos, ūdens līmenis draudoši cēlies arī Bolderājā, aģentūru LETA informēja iedzīvotāji. Saistībā ar stiprā vēja nodarītajiem postījumiem šodien sasaukta Ministru kabineta ārkārtas sēde.
Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), sākta iedzīvotāju evakuācija no applūdušajām mājām Bolderājā un Mangaļsalā. Pašvaldība organizē telpas, kur šos cilvēkus izmitināt.

Rīgas domes projektu koordinators sabiedrisko attiecību jautājumos Dzintars Zaļūksnis aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir sākta iedzīvotāju evakuācija no plūdu draudu zonas.

Apdraudēti nav daudz cilvēku - plūdu draudu zonā pārsvarā atrodas privātmājas.

Cilvēki tiek nogādāti pašvaldības viesnīcās, mājās viņi varēs doties, kad ūdens līmenis sāks pazemināties.

Kā stāsta iedzīvotāji, ūdens ieplūdis mājās, kas atrodas netālu no ūdenskrātuvēm, tā līmenis sniedzas līdz potītēm. Applūduši arī ceļi.

Iedzīvotāji ir neziņā, ko viņiem darīt. Nepieciešamā informācija netiekot sniegta ne radio, ne televīzijā.

Arī Vecdaugavā iedzīvotāji ir satraukti par ūdens līmeņa celšanos - daudzās mājās ūdens ir ieplūdis pirmajos stāvos. Iedzīvotāji sāk pamest savus īpašumus, izmantojot savas laivas.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra nepārtraukti pārskata ūdens līmeņa celšanās prognozes, atzīstot, ka jau tagad atsevišķās vietās ir sākušies plūdi.

Patlaban Rīgas jūras līča dienvidos, Rīgas ostā un pilsētā ūdens līmenis ir pacēlies par 193 centimetriem. Sinoptiķi prognozē, ka ūdens līmenis tuvākajās stundās Rīgas jūras līča dienvidos celsies līdz 210-230 centimetriem.

Kritiskais līmenis sasniegts 1969.gadā, kad ūdens līmenis Rīgā cēlās par 214 centimetriem.

Kā novēroja aģentūra LETA, būtiski cēlies ūdens līmenis pilsētas kanālā.

Savukārt Mangaļsalas iedzīvotāji aģentūru LETA informēja, ka, braucot no Mangaļsalas uz Rīgu, jābūt ļoti uzmanīgiem, jo vairākās vietās ir applūdis Mangaļsalas dambis. Iespējams, applūdušas arī vairākas Vecdaugavas ielas.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja VUGD preses sekretāre Solveiga Smiltene, VUGD darbinieki novēro situāciju un ir gatavi sniegt palīdzību iedzīvotājiem, kuri atrodas rajonos, kur var sākties plūdi.

VUGD novēro ūdens līmeņa celšanos Rīgā - Buļļusalā, Krēmeru un Zvejas ielas rajonā, kā arī Carnikavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!