Foto: DELFI

Pievakarē atsevišķos valsts galveno ceļu posmos braukšanu apgrūtina sniegs un apledojums - apledojums konstatēts uz Daugavpils šosejas posmā no Lielvārdes līdz Nīcgalei, bet Latgalē sniega un apledojuma dēļ uzmanīgi jābrauc arī pa ceļiem Jēkabpils apkārtnē un no Daugavpils līdz Rēzeknei, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" operatīvā informācija.

Arī Vidzemē no Virešiem līdz Veclaicenei un no Strenčiem līdz Valkai brauktuves apledojušas. Līdzīgi ir arī Kurzemē no Usmas līdz Ventspilij un no Saldus līdz Grobiņai.

"Latvijas autoceļu uzturētājs" informē, ka dienas laikā Latgales reģionā darbus veica 27, Vidzemes reģionā 22, Kurzemē 24 un valsts centra reģionā 42 ceļu ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veica slideno ceļu kaisīšanu un atbrīvošanu no sniega.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties pa mazajiem ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, jo, iestājoties siltākam laikam, tāpat arī lietus un slapjā sniega ietekmē uz tiem veidojas atkala, un tie ir ļoti slideni. Arī tuvākajās dienās paredzams, ka būs atkusnis, vien naktīs iespējami nelieli mīnusi, un saglabāsies līdzīgi ceļu apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!