Martā – pirmajā mēnesī pērc Naturalizācijas pārvaldes funkciju pārņemšanas - Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) visā Latvijā kopumā saņēmusi 402 naturalizācijas iesniegumus, kas ir augstākais vienā mēnesī saņemto pieteikumu skaits pēdējo četru gadu laikā, informē pārvalde.

PMLP skaidro, ka galvenokārt šis pieaugums ir saistīts ar to, ka šobrīd iesniegumi tiek pieņemti arī tādās pilsētās, kur līdz šim Naturalizācijas pārvaldei nebija savu filiāļu. Piemēram, 14 iesniegumi saņemti PMLP Jūrmalas nodaļā, septiņi pilsonības pretendenti vērsušies Bauskas nodaļā, tāpat aktīvi bijuši arī iedzīvotāji Cēsīs, Dobelē, Aizkrauklē, Ogrē, Rēzeknē un citviet, kur iepriekš pilsonības pretendentiem dokumentus iesniegt un sev vajadzīgās konsultācijas saņemt nebija iespējams.

Kūtrāki bijuši iedzīvotāji Alūksnē, Kuldīgā, Ludzā, Preiļos un Valkā, kur pirmā mēneša laikā pilsonības iegūšanai naturalizācijas kārtībā netika saņemts neviens pieteikums. Pārvalde atgādina, ka arī šajās pilsētās iedzīvotājiem ir pieejamas PMLP nodaļas, kurās var saņemt ne tikai aktuālāko informāciju par naturalizācijas nosacījumiem un kārtojamajiem pārbaudījumiem, bet arī iesniegt visus ar pilsonības iegūšanu saistītos dokumentus un pierakstīties eksāmenu kārtošanai.

PMLP atgādina, ka no 1.marta ir likvidēta Naturalizācijas pārvalde un iedzīvotāji dokumentus par piederību Latvijas pilsonībai vai pilsonības iegūšanai naturalizācijas kārtībā var iesniegt jebkurā PMLP teritoriālajā nodaļā visā Latvijā. Naturalizācijai nepieciešamās pārbaudes notiek Rīgā, Liepājā un Daugavpilī, taču reizi mēnesī vai biežāk izbraukuma komisijas eksāmenus dodas pieņemt arī Valmierā, Ventspilī un Jēkabpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!