Likumā par augstāko izglītību tiks iestrādāta norma, kas paredz atņemt augstskolai valsts akreditāciju, ja augstskola nerespektēs valstī noteiktos likumus.
Tā ceturtdien publicētajā intervijā "Jaunajai Avīzei" sacījis izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns, paužot savu "augstskolu pastāvēšanas modeli" un komentējot Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes apvienošanos mēģinājumu.

"Likumā par augstāko izglītību tiks iestrādāta norma, kas paredz, ja augstskola nerespektē valstī noteiktos likumus, tā zaudē valsts akreditāciju ar visām no tā izrietošajām politiskajām sekām," sacījis ministrs.

Greiškalns uzsvēris, ka ir jābūt abpusējai atbildībai, lai augstskola darbotos un ievērotu likumus. Viņš paudis cerību, ka šāda kārtība tiks ieviesta viņam esot ministra amatā.

"Ja augstskolas administrācija neievēro augstskolu likumu, tad triju mēnešu laikā ir jālemj par tās atbilstību prasībām, kas izvirzītas valsts akreditētām augstkolām un par to, vai šī akreditācija pieļaujama turpmāk," sacījis Greiškalns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!