Foto: F64
SIA "Stiga RM", kura piederošais kravas auto "iesprūda" uz dzelzceļa pārbrauktuves Ķegumā un kurā ietriecās elektrovilciens, apgalvo, ka sadursmi bija iespējams novērst, "Pasažieru vilcienam" savlaicīgi informējot par to sastāva mašīnistu, teikts uzņēmuma paziņojumā.

"Stiga RM" valdes loceklis Andris Ramoliņš norāda, ka AS "Pasažieru vilciens" bija iespējams novērst šī rīta elektrovilciena un smagās automašīnas sadursmi. Smagās automašīnas vadītājs, konstatējot auto bojājumus, kā rezultātā auto apstājās uz vilciena pārbrauktuves sliedēm, rīkojās atbilstoši apstākļiem, ieslēdzot visus gaismas signālus un atstarojošā tērpā dodoties pretim vilcienam ar brīdinājuma signāliem, cenšoties apstādināt tuvojošos vilcienu.

Pirms elektrovilciena sadursmes ar transportlīdzekli SIA "Stiga AR" šoferis jau bija apturējis vienu vilciena sastāvu, kas tuvojās pārbrauktuvei no Ķeguma puses, un lūdzis tā vadītāju paziņot pa rāciju par avārijas situāciju citiem vilcienu sastāviem, kā arī, ievērojot otru vilciena sastāvu, devās tam pretī, lai apturētu arī no Rīgas tuvojošos vilciena sastāvu.

Kopš pirmā elektrovilciena apturēšanas bija aptuveni 4-5 minūtes laika, lai arī otram vilciena sastāvam, kas tuvojās no pretējā virziena, tiktu sniegta informācija par automašīnu uz vilciena pārbrauktuves. Līdz ar to šo sadursmi bija iespējams novērst, savlaicīgi informējot visus vilcienu mašīnistus, kuru vilcieni atradās šajā posmā, uzskata uzņēmums.


Turklāt Ķeguma dzelzceļa pārbrauktuves posms ir labi pārskatāms, un vilciena sastāvs pirms sadursmes bija pamanījis smagās automašīnas šoferi, jo krietnu gabalu pirms sadursmes vilciena mašīnists signalizēja transportlīdzekļa vadītājam, kas centās vilcienu apstādināt, tomēr ātrumu nesamazināja. Taču to, kāpēc elektrovilciena sastāvs nebremzēja vai nenobremzēja, vēl noskaidros izmeklētāji, uzsver uzņēmums.

Uzņēmums aicina atsaukties notikuma lieciniekus, kas dzirdēja SIA "Stiga AR" transportlīdzekļa vadītāja palīdzības lūgumu pa smago automašīnu rācijas sistēmu, zvanīt pa tālruni 26663393.
Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka otrdienas rītā ap pulksten sešiem Ķegumā uz dzelzceļa pārbrauktuves elektrovilciens sadūries ar kravas auto, kurš "iestrēga" uz pārbrauktuves. Cilvēki negadījumā necieta. Vilcienu satiksme bija apturēta līdz pēcpusdienai, kamēr no avārijas vietas aizvilka gan vilcienu, gan baļķvedēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!