Foto: LETA
Balsstiesīgo iedzīvotāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanu iecirkņos Rīgas centrā trešdien vakarā vērtējama kā mērena, liecina aģentūras LETA novērojumi.

Uzreiz pēc iepriekšējās balsošanas sākšanās jeb plkst.17 vēlēšanu iecirkņos bija sastopami diezgan daudz tādu iedzīvotāju, kuri vēlējās nobalsot iepriekš. Dažviet pat veidojās neliela drūzmēšanās. Savukārt vēlāk aktivitāte pierima.

Pirmo reizi balsot nāca arī cilvēki ar personas apliecībām jeb elektroniskajām identifikācijas kartēm (eID), novēroja aģentūra LETA.

Piemēram, vēlēšanu iecirknī Nr.3, kas atrodas Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, šovakar līdz plkst.19.20 bija nobalsojuši 47 iedzīvotāji, informēja iecirkņa vēlēšanu komisijas sekretāre Sanita Kārkliņa. Viņa norādīja, ka kopumā šim iecirknim piekritīgajā teritorijā reģistrēti ap 1700 balsstiesīgo.

Kārkliņa atzina, ka pirmajā pusstundā vēlētāju aktivitāte bijusi lielāka, bet, tuvojoties iecirkņa slēgšanai, tā pierimusi. Jautāta, kāpēc cilvēki izvēlas nākt balsot šovakar, nevis sestdien, vēlēšanu komisijas pārstāve norādīja, ka daži cilvēki nedēļas nogalē ir iecerējuši izbraukt no pilsētas, bet citi vienkārši nevēlas sev izjaukt ierasto brīvdienu ritmu.

Šodien pārsvarā balsot nāk gados jaunāki cilvēki, kuri mācās, studē vai strādā, savos novērojumos dalījās Kārkliņa.

Kā ziņots, no šodienas līdz piektdienai, 31.maijam, dažas stundas dienā pašvaldību vēlēšanu iecirkņos būs iespējams nobalsot iepriekš. Šo iespēju var izmantot jebkurš vēlētājs, kurš kādu iemeslu dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu dienā, 1.jūnijā, aģentūru LETA informēja Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Tāpat kā vēlēšanu dienā, arī iepriekšējās balsošanas dienās balsot jādodas uz to vēlēšanu iecirkni, kurā vēlētājs reģistrēts. Citā iecirknī nobalsot nevarēs.

Iepriekšējās balsošanas dienās vēlēšanu iecirkņi strādās - ceturtdien, 30.maijā, - no plkst.9 līdz 12, bet piektdien, 31.maijā, - no plkst.10 līdz 16.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!