Foto: Valsts kanceleja
ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns piektdien, 15.novembrī, tiekoties ar Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), atzinīgi novērtēja Latvijas panākto atbildīgas un ilgtspējīgas saimniekošanas prakses ieviešanā un aicināja Latviju tās prezidentūras ES Padomē laikā 2015. gadā pievērsties arī globālo klimata pārmaiņu jautājumu risināšanai, portālu "Delfi" informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Dombrovskis sarunā ar ANO ģenerālsekretāru norādīja, ka, lai arī starptautiskajos pētījumos Latvija atzīta par otro videi draudzīgāko valsti pasaulē, daudzos rādītājos sniegumu nepieciešams uzlabot. Viens no svarīgākajiem virzieniem, ko valdība atbalsta arī no savas puses, nodrošinot valsts budžeta, ES fondu un Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzekļus, ir energoefektivitātes uzlabošana gan daudzdzīvokļu ēkām, gan industriālajā sektorā un citās ēkās.

Savukārt Bans Kimūns premjeru informēja par nākamā gada septembrī plānoto ANO Klimata pārmaiņu samitu Ņujorkā, kurā tiks meklēti jauni un inovatīvi risinājumi oglekli saturošo gāzu emisijas apjomu samazināšanai. ANO ģenerālsekretārs uzsvēra, ka novērtēs, ja arī Latvija būs pārstāvēta augstākajā līmenī un dalīsies savā pieredzē ar samita dalībniekiem.

Premjers ar ANO ģenerālsekretāru pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar mežu ilgtspējīgu apsaimniekošanu, enerģētikas sektoru un ANO mērķiem līdz 2030. gadam.

Pirms tikšanās Dombrovskis kopā ar Banu Kimūnu Mežaparka estrādes dārzā iestādīja kociņu un premjers ģenerālsekretāru iepazīstināja ar Mežaparka estrādi un unikālo Dziesmu un deju svētku tradīciju, kas kopš 2003. gada ir iekļauta UNESCO nemateriālā pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Savukārt atvadoties premjers Banam Kimūnam dāvāja grāmatu par Dziesmu un deju svētkiem, kā arī no koka gatavotu domino spēles komplektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!