Nereģistrētā Liepājas organizācija "Krievu nacionālā vienotība Latvijā", kurai Uzņēmumu reģistrs (UR) šonedēļ jau otro reizi atteicis reģistrēšanu, apņēmusies dokumentus organizācijas reģistrēšanai iesniegt trešo reizi, informēja organizācijas līderis Jevgēnijs Osipovs.
Viņš apgalvoja, ka organizācija negrasoties mainīt nosaukumu un trešoreiz mēģināšot to atkal piereģistrēt par "Krievijas nacionālā vienotība Latvijā", jo, viņaprāt, juridiski nav pamata nereģistrēt organizāciju ar šādu nosaukumu. Tāpat organizācija šobrīd no UR gaidot oficiālu dokumentus, pēc kā tiesā plānots iesniegt prasību pret UR par nepamatotu organizācijas nereģistrēšanu. Osipovs prognozēja, ka dokumentus tiesā iesniegs jau šonedēļ.

UR atkārtoti atteicis reģistrāciju organizācijai, jo nav novērsti jau iepriekš fiksētie trūkumi reģistrācijas dokumentos un nav mainīts nosaukums. Organizācija nav mainījusi nosaukumu, kas, kā iepriekšējā lēmumā norādījis galvenais valsts notārs Māris Gulbis, atbilst Krievijā reģistrētas organizācijas nosaukumam. Pēc UR rīcībā esošās informācijas, Krievijā tā ir radikāla un ekstrēmiska organizācija, kas darbojas pret Latvijas suverenitāti.

Tāpat nav novērstas arī iepriekš norādītās kļūdas reģistrācijas pieteikumā un statūtos. Atbilstoši likumam par sabiedriskajām organizācijām šo lēmumu var pārsūdzēt Rīgas Centra rajona tiesā desmit dienu laikā pēc tā saņemšanas. Lai mainītu nosaukumu un labotu statūtus, organizācijai atkārtoti jāsasauc dibinātāju pilnsapulce.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!