Foto: LETA

Valdošajām partijām nespējot panākt vienošanos par Latvijas nostāju bēgļu uzņemšanas jautājumā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien un otrdien tiekas ar politiskajām partijām, lai mēģinātu rast risinājumu situācijai, ko partijas "Vienotība" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa jau nosaukusi par konstitucionālu krīzi.

Eiropas Savienības iekšlietu ministri pirmdien Briselē tiekas, lai izvērtētu Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera piedāvājumu bēgļu krīzes risināšanā. Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis uz sanāksmi nedosies, to pamatojot ar faktu, ka Latvijas valdība nav vienojusies par nostāju šajā jautājumā. Pret papildu bēgļu uzņemšanu iebilst Slovākija, Čehija, Ungārija un Polija.

Kā atgādina aģentūra LETA, Vējonis iepriekš paudis pārliecību, ka bēgļu problēma ir Eiropas Savienības (ES) kopējs jautājums, kuru var atrisināt tikai kopīgiem spēkiem. Latvijas dalība šīs problēmas risināšanā esot apliecinājums, ka mums rūp Eiropas drošība un nākotne. Latvija ir pilnvērtīga ES dalībvalsts un šis ir viens no brīžiem, kad to jāapliecina darbos.

Portāls "Delfi" piedāvās tiešraidē redzēt Vējoņa un partiju secinājumus pēc sanāksmēm. Pirmdien pulksten tiksies ar partijas "Saskaņa" pārstāvjiem, pulksten 11 - ar "Vienotību", bet pulksten 12:30 - ar Zaļo un zemnieku savienības pārstāvjiem.


Otrdien Vējonis pulksten 9 tiksies ar Nacionālās apvienības pārstāvjiem, pulksten - ar Latvijas Reģionu apvienību, bet pulksten 11:30 - ar partiju "No sirds Latvijai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!