Savu aiziešanu no uzņēmēju kustības "Par labu Latviju!" vadības pēc tikai mēnesi ilgas atrašanās šajā postenī uzņēmējs Guntis Belevičs skaidro ar partijas LPP/LC līdera Aināra Šlesera ietekmi, kurš esot viņu "aizgājinājis", jo uzskatot, ka no Beleviča "smēlējs" neiznāks, otrdien vēsta laikraksts "Telegraf".

"Mani "aizgājināja"," laikrakstam norādījis Belevičs, atzīstot, ka to izdarījis Šlesers. "Teica, ka no manis neiznāks "smēlējs". Zināt, ir tāda anekdote. Meistars un māceklis smeļ mēslus no bedres. Māceklis stāv bedres augšā, bet meistars bedres dibenā piesmeļ spaini un padod uz augšu. Te vienā brīdī māceklis aizraujas, skatoties uz meitenēm, spainis izslīd viņam no rokām un viss uzlīst meistaram uz galvas. Tas izslauka acis no mēsliem un saka: "Nē, no tevis gan smēlējs neiznāks.". Tieši tā pateica arī man," laikrakstam stāstījis uzņēmējs.

"Es nenoturēju spaini. Man tā arī pateica, ka esmu iekāpis sūdos. Citāts. Atzīstu: mana kļūda. Pieredzes trūkuma dēļ," paudis Belevičs. Viņš apgalvo, ka "aizgājināšana" neesot saistīta ar viņa asi kritizētajiem izteikumiem par maksas izglītību, bet gan "pavisam citiem izteicieniem" – viņam un Šleseram izvērtusies diskusija, vai atbalsts būtu jāsniedz visiem sabiedrības slāņiem, tai skaitā seksuālajām minoritātēm. "Es teicu, ka sniegšu roku ikvienam cilvēkam – krievam, latvietim, ebrejam, čigānam, gejam -, katram, kuram sāp sirds par Latviju. "Es teicu – nu kā tad mēs bez Eltona Džona un Čaikovska. Un tad mani "aizgājināja"," sacīja Belevičs.

Uz jautājumu, kas tad īsti ir galvenais apvienībā "Par labu Latviju!" – tās vadība vai partiju līderi Šlesers un Andris Šķēle (TP), Belevičs pēc pārdomu pauzes atbildējis, ka vairs nepārstāvot šo organizāciju. Viņam neesot arī laika domāt, vai tas ir pareizi, ka lēmumus par kustības vadību pieņem politiķi, kas tajā formāli nemaz nepiedalās, jo "pašlaik visas manas domas ir tikai par to, ka izveidot labu Latviju". "Tas, ka mani "aizgājināja", mani neuztrauc," sacījis Belevičs.

Viņš arī pozitīvi novērtējis jauno kustības vadītāju, telekompānijas LNT vadītāju Andreju Ēķi, taču ironiski norādījis, ka, viņaprāt, arī no Ēķa "smēlējs' neiznāks, jo arī viņš "tāpat kā es sauc lietas īstajos vārdos".

Belevičs izvairīgi atbildējis uz jautājumu, vai "Par labu Latviju!" ir tāda kustība, kādu viņš cerējis izveidot. "Varbūt arī ir tāda. Bet man izkrita spainis. Pats vainīgs – nevajadzēja skatīties uz meitenēm," sacījis uzņēmējs. Viņš vēl neesot izlēmis, vai paliks kustībā kā biedrs, taču "esmu par 99% pārliecināts, ka mani neviens neaicinās balotēties". "Ja aicinās, pilnīgi noteikti izvērtēšu," sacījis uzņēmējs. Viņš uzsvēris, ka negrasās veidot jaunu politisko spēku, jo "veidot ceturto latviešu partiju, lai latviešu balsis sadalītos – tas nav pareizi".

Jau vēstīts, ka pēc nepilna mēneša amatā kustība "Par labu Latviju!" atcēla Beleviču un viņa vietā ievēlēja Ēķi. Kustību šopavasar izveidoja LPP/LC un TP pārstāvošie lielo pilsētu mēri un vairāki uzņēmēji un pašlaik, pēc pašas kustības teiktā, tai ir ap 4000 biedru. LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers, tāpat kā TP priekšsēdētājs Andris Šķēle organizācijas "Par labu Latviju" manifestu varētu parakstīt pēc partiju kongresiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!