Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) izteicis aizrādījumu 12.Saeimas deputātam un veselības ministram Guntim Belēvičam (Zaļo un zemnieku savienība) par to, ka viņš amatpersonas deklarācijā nav minējis sievu, kā to prasa likums.

Belēvičs norādīja, ka "visas ar šo gadījumu saistītās lietas ir sakārtotas un neprecizitātes novērstas".

Taujāts, vai VID viņu administratīvi sodīs par pārkāpumu par nepareizi aizpildītu amatpersonas deklarāciju, Belēvičs atbildēja, ka VID jau ir viņam piemērojis sodu - aizrādījumu.

Likums nosaka, ka par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktā termiņā, kā arī deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā paredzēta administratīvā atbildība saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu. Valsts amatpersonai var uzlikt naudas sodu līdz 350 eiro.

Belēvičs, stājoties veselības ministra amatā, deklarācijā minējis dēlu un meitu. Ministrs apstiprināja, ka juridiski no sievas vēl nav šķīries, bet "šķiršanās vēl joprojām ir procesā".

Iepriekš VID sodīja Belēviču par amatpersonas deklarācijā nenorādītu miljona eiro lielu aizdevumu dēlam. Parlaments piekrita ministra izdošanai administratīvajam sodam.

Belēvičs tolaik skaidroja, ka miljona eiro lielo aizdevumu viņš nenorādīja deklarācijā, jo aizmirsis to izdarīt.

Vienlaikus pret Belēviču pastāvīgi vēršas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Biroja priekšnieka vietniece Ilze Jurča apstiprināja, ka KNAB lietvedībā par Belēviču atrodas trīs lietas.

Savukārt uz to Belēvičs reaģējis vēršoties Valsts policijā, Ģenerālprokuratūrā, kā arī Drošības policijā pret KNAB atsevišķiem darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!