Foto: Shutterstock

Vakar Pierīgā divus gadus veca meitene skrējusi pakaļ zāles pļāvējam un pakļuvusi zem tā, gūstot plašu plēstu brūci vienā rokā, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Bērnu tuvākajā traumpunktā nogādājuši vecāki, bet vēlāk NMPD mediķi pārveduši viņu uz Rīgu.

Slimnīcā vakar nogādāts arī sešus gadus vecs puisītis Latgalē, kurš saindējies, iedzerot vairākus malkus motoreļļas.

Citviet Latgalē mediķu palīdzība bijusi nepieciešama 26 gadus vecam vīrietim, kurš darba laikā nokritis no jumta, gūstot galvas traumu, tostarp smadzeņu satricinājumu un iespējamu deniņu kaula lūzumu. Palīdzība sniegta arī 34 gadus vecam vīrietim, kurš mājās, nokrītot no pusotra metra augstuma, savainojis muguru.

Savukārt Vidzemē 55 gadus vecs vīrietis uz garāžas jumta mēģinājis labot elektrības vadus un zaudējis līdzsvaru, kā rezultātā nokritis no nepilnu trīs metru augstuma. Viņš nogādāts slimnīcā ar gūžas locītavas un elkoņa locītavas mežģījumiem, kā arī smadzeņu satricinājumu un iespējamu mugurkaula skriemeļu lūzumu.

Zemgalē saņemts izsaukums pie 18 gadus veca jaunieša, kurš ar naglu dzīšanas aparātu savainojis kāju. Aparāts izslīdējis vīrietim no rokām un iedzinis vienu naglu ceļa locītavā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1139 izsaukumus, no kuriem 158 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!