Foto: LETA
Bērnu klīniskās universitātes slimnīca trešdien saņems ļoti vērtīgu dāvinājumu no Pētera Avena Labdarības fonda - medicīnas aparatūru darbam fotodinamikas tehnikā, informē slimnīca.

Šī aparatūra ir endoskopiskās diagnostikas metožu būtiska papildinājums – ar tās palīdzību organismā tiek ievadīta speciāla viela, kas iekrāso patoloģiski izmainītus audus, bet veselus audus atstāj neskartus. Patoloģisko audu iekrāsojumu var redzēt, izgaismojot nepieciešamos orgānus, izmantojot jaunās aparatūras luminiscences efektu. Aparatūra paredzēta gan onkoloģisku, gan iekaisuma procesu diagnosticēšanai, gan arī agrīnai diagnostikai vēdera un krūšu dobumā, izmantojot audu luminiscences efektu. Tāpat aparatūra tiks izmantota arī pie laparoskopiskām un torokoskopiskām manipulācijām.

BKUS Bērnu ķirurģijas klīnikas vadītāja pienākumu izpildītājs Arnis Eņģelis saka: "Aparatūras pielietojums ir gan ļoti specifisks, gan pietiekami plašs, jo atkarībā no situācijas un nepieciešamības to var lietot arī rutīnas endoskopiskās ķirurģijas manipulācijās. Minētā diagnostikas metode ir jauna, bet jau iekarojusi lielu popularitāti kā pieaugušo tā bērnu medicīnā un ir ļoti nozīmīgs ieguvums Bērnu ķirurģijas klīnikai. Tas ir dāvinājums bērnu veselībai!"

BKUS valdes priekšsēdētāja Anda Čakša uzsvēra, ka Bērnu slimnīcai sadarbība ar Pētera Avena Labdarības fondu ir ļoti svarīga, jo kopīgiem spēkiem iespējams atjaunot un papildināt medicīnas iekārtu klāstu, kas ir būtisks ieguldījums bērnu slimību diagnostikā un ārstēšanā.

BKUS atgādina, ka šis jau ir otrais ļoti nozīmīgais guvums Bērnu slimnīcai un medicīnā kopumā no Pētera Avena Labdarības fonda. Pirmais dāvinājums - plūsmas citometrs un reaģenti, kas būtiski uzlabo dažādu profilu pacientu diagnostikas un ārstēšanas iespējas - tika pasniegts 2010. gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!