Foto: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš konkrētus un ļoti skaidrus risinājumus attiecībā uz nākamo koalīciju cer sagaidīt līdz pirmdienas, 10.oktobra, vakaram, lai būtu zināms, kā tālāk rīkoties.

Ja valdības veidošanas process nonāks pata situācijā, tad viņš to ir gatavs vērtēt, šodien žurnālistiem atzina Valsts prezidents.

Bērziņš pašlaik iepazīstas ar Eiropas valstu pieredzi valdību veidošanā, kas arī ļauj spriest, kā rīkoties konkrētā situācijā.

Šodien pēc sarunas ar premjeru Valdi Dombrovski (V) prezidents ir sapratis, ka dažādos sastāvos politiķu konsultācijas notiek ļoti aktīvi un process nav apstājies. Bērziņam ir grūti novērtēt sarunu gaitu, jo viņš nezina, kas tajās tiek spriests.

"Man ir vajadzīgs rezultāts, tāpēc es negribētu tur iejaukties ne ar kādu vērtēšanu," uzsvēra valsts augstākā amatpersona.

Prezidents arī neizslēdza iespēju, ka par premjeru varētu tikt nominēta persona, kurai uzreiz vēl nebūs parlamenta vairākuma atbalsta.

Kā ziņots, jaunajā Saeimā ievēlētie politiskie spēki šodien plāno turpināt sarunas par koalīcijas un valdības veidošanu.

Šodien Saeimā notiek trīspusējā tikšanās starp Zatlera reformu partiju (ZRP), "Vienotību" un nacionālo apvienību VL-TB/LNNK. Plānots, ka ZRP, "Vienotības" un "Saskaņas centrs" (SC) trīspusējā tikšanās notiks ceturtdien, 6.oktobrī, plkst.9.

Kā ziņots, pēc pirmdienas dažādajiem pavērsieniem koalīcijas sarunās un politisko spēku savstarpējiem apvainojumiem vakar jaunās valdības veidošanas procesā bija vērojams relatīvs klusums.

Kaut arī Valsts prezidents bija uzdevis partijām par koalīcijas modeli vienoties līdz šīs nedēļas beigām, vakar nebija nekādu oficiālu politisko pārstāvju tikšanos un nebija manāmi arī gandrīz nekādi paziņojumi plašsaziņas līdzekļiem. Neoficiālas politisko spēku konsultācijas gan notiek visu laiku jau kopš Saeimas vēlēšanām.

SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" - 20 mandātus, VL-TB/LNNK - 14 mandātus, bet Zaļo un zemnieku savienība - 13 mandātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!