Pēc divu Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnešu pieķeršanas kukuļošanā tiesā plānota rūpīga pārbaude, telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" piektdien sacīja Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis.
Bičevskis skaidroja, ka pārbaudīs lietu sadales kārtību, kā arī pievērsīs uzmanību iekšējo kārtības noteikumu ievērošanai un apmeklējumiem. "Katras tiesas priekšsēdētājs ir atbildīgs par iekšējās kārtības noteikumiem tiesā," raidījumā informēja TM valsts sekretārs.

Runājot par zvērinātiem tiesu izpildītājiem, Bičevskis norādīja, ka "problēma ir saknē." TM pārstāvis skaidroja, ka brīdī, kad šī brīvā profesija tika izveidota, nedz paši zvērinātie tiesu izpildītāji, nedz sabiedrība nebija pietiekami sagatavota.

Bičevskis raidījumā uzsvēra, ka daudzās disciplinārlietas, kas tiek ierosinātas pret zvērinātiem tiesu izpildītājiem, liecina, ka trūkst zināšanu pareizā darba vešanā.

Jau ziņots, ka aizdomās par kukuļņemšanu aizturēta Vidzemes priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāja Irēna Poļikarpova un šīs tiesas tiesnese Beatrise Tālere. Abas tiesneses apcietinātas.

Saistībā ar kukuļdošanu tiesnesēm aizturēta zvērināta tiesu izpildītāja Raimonda Spore un divas privātpersonas. Sporei kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!