Foto: RIA Novosti/Scanpix

Biedrība "Eiropas krievu kustība" otrdien, 5. augustā, organizē Rīgā mītiņu ar lozungu: "Pārtraukt asinspirti Ukrainā! " Mītiņš norisināsies pie "Laimas" pulksteņa, portālu "Delfi" informēja biedrība.

Mītiņš norisināsies laikā no pulksten 15:00 līdz 19:00.

Biedrības dibinātāja un valdes locekle Jeļena Bačinska uzskata, ka "šodien, kad Ukrainas bruņoties spēki veic masveida triecienus ar artilēriju, aviāciju un ballistiskajām raķetēm pa saviem civiliedzīvotājiem valsts Dienvid-Austrumu teritorijās, katra godīga eiropieša pienākums ir pateikt "Nē!" šim bezprātam".

Biedrība pauž viedokli, ka darbības Ukrainā rada priekšnosacījumus Trešajam pasaules karam. "Mūsu pienākums, kā pilsoniskas sabiedrības pārstāvjiem, censties visiem spēkiem apturēt un nepieļaut asinsizliešanu Eiropas teritorijā!" uzsver Bačinska.

Savukārt biedrības "Eiropas krievu kustība" biedrs Einārs Graudiņš norāda: "Patērētāju sabiedrība padara mūs par lieliem egoistiem. Cilvēku, kuri atceras, kas ir karš: sāpes, šausmas, zaudējumi, bads sabiedrībā gandrīz vairs nav palicis, bet palikušo atmiņas labākajā gadījumā līdzinās Holivudas grāvēja scenārijam. Kari un ciešanas trešās pasaules valstīs tiek uztvertas tādā pašā kino patēriņa garā. Varmācību, detalizētu sadistisku paņēmienu aprakstu, upuru mokas, sabiedrība vairs neuztver ar tādām šausmām, kā vecākās paaudzes cilvēki."

Mītiņa laikā tiks demonstrēta fotoizstāde, kurā Rīgas iedzīvotāji un viesi varēs iepazīties ar Ukrainā notiekošā traģismu un šausmām, informē biedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!