Foto: LETA
Bijušais Ceļu policijas priekšnieks un Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš šovasar pametis darbu policijā un patlaban strādā pašvaldības SIA "Rīgas satiksme", kurā nodarbojas ar sabiedriskā transporta plūsmas uzlabošanas jautājumiem.

Zivtiņš apstiprināja, ka "Rīgas satiksmē" viņš nav amatpersona, bet gan strādājot uz līguma pamata.

"Amata man "Rīgas satiksmē" nav, bet esmu tur uz līguma pamata. Nodarbojos ar jautājumiem, kas saistās ar sabiedriskā transporta joslu izveidošanu un tamlīdzīgiem projektiem. Tas ir aktuāls jautājums. Es esmu uzskatījis, ka vienmēr prioritāte ir sabiedriskajam transportam, gājējiem un velosipēdistiem. Šis piedāvājums bija ļoti labs, un satiksmes organizācija ir viena no patīkamajām lietām, kuru es māku darīt un zinu. Tagad jau vairāk nekā mēnesi strādāju ar šiem projektiem. Jau ir izdevies izveidot divas vietas, kur varētu atvieglot sabiedriskajam transportam kustību pa joslu. Darbs patīkams," norādīja Zivtiņš.

Konkurss uz šiem pakalpojumiem nebija izsludināts, Zivtiņam izteikts piedāvājums, un viņu tas apmierinājis. Zivtiņš apstiprināja, ka viens no uzaicinātājiem bija "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens. Zivtiņš saņēmis vēl citus darba piedāvājumus, taču šis bija vislabākais.

Satiksmes uzlabošanas jautājumos Zivtiņam sadarbība ar pašvaldību izvērtusies 15 gadu garumā, dienot policijā.

Izdienas pensijā Zivtiņš devies, jo vēlējies pamēģināt kaut ko jaunu. Aizrotēšana no Prevencijas pārvaldes uz amatu Rīgas reģiona pārvaldē neesot bijis galvenais iemesls izvēlei pamest policiju.
Uz jautājumu, vai rotācija nebija aizskaroša, Zivtiņš atbildēja, ka policijā, tāpat kā armijā, ir jābūt vienmēr gatavam pārcelšanai uz citiem amatiem. "Ko nozīmē - aizskāra vai neaizskāra? Visi nēsā "pagonus", un visiem viens likums. Tas nebija galvenais iemesls. Es jau iepriekš izskatīju dažādus variantus, un šeit bija iespēja. Varbūt, ka Ķuža kungam (Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim) bija taisnība, kas es esmu sevi izsmēlis tajā jomā, jo desmit gadus tomēr nostrādāju par ceļu policijas priekšnieku," teica Zivtiņš.

Zivtiņam bijis arī piedāvājums nodarboties saistībā ar jaunās fotoradaru sistēmas ieviešanu, taču viņš kategoriski atteicies, jo nav vēlējies vēlreiz pārdzīvot to, "ko iznesu pēdējos gados uz sevis un man pakļauto pārvaldi". Zivtiņš uzskata, ka plānotā fotoradaru finansēšanas sistēma, kas nākotnē tiks ieviesta, ir aplama un šīs funkcijas labāk būtu uzticēt pašvaldībām.

"Atkal būs tā, ka Ceļu satiksmes drošības direkcijai vajadzēs naudu atpelnīt un būs spiesti pelnīt naudu. Es jau agrāk esmu izteicies, ka sabiedrībai jāpasaka divas lietas - tas ir naudas pelnīšanas agregāts, kuram ir papildu efekts - satiksmes drošība. Otrkārt, ar to valstij nav jānodarbojas, bet jādod pašvaldībām, lai pašvaldības pērk, kādas sistēmas vēlas. Fotoradaru novietojums gan ir jāatstāj policijas ziņā," uzskata Zivtiņš.

Jau ziņots, ka šovasar, turpinot personāla rotāciju, toreizējais Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Zivtiņš kļuva par Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieku. Pirms tam viņš vadīja Satiksmes uzraudzības biroju jeb Ceļu policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!