Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai palīdzētu lāčiem Mikum un Puikam mazināt pārdzīvojumus, kas saistīti ar pārvešanu no Līgatnes dabas takām uz dzīvnieku patversmi "Mežavairogi", Latvijas Biškopības biedrību (LBB) ķepaiņiem dāvās medu, portālu "Delfi" informēja LBB.

Bitenieku pārstāvji ceturtdien uz dzīvnieku patversmi nogādās 10 kilogramus medus, lai mazinātu ar pārvešanu saistītos pārdzīvojumus.

LBB biedri, tāpat kā lielākā daļa sabiedrības, visu laiku ir aktīvi sekojuši un jutuši līdzi notikumiem ar Līgatnes lāčiem, tādēļ vienbalsīgi tika nolemts piešķirt saldo dāvinājumu, norāda idejas autori.

Jau vēstīts, ka trešdien Līgatnes lāči Mikus un Puika tika pārvesti no Līgatnes dabas takām uz Ķekavas novada dzīvnieku patversmi Mežavairogi.

Kā ziņots, Līgatnes dabas taku lāču voljerā aprīļa beigās izveidojās sarežģīta situācija - palikuši bez lācenes Mades, lāči Mikus un Puika mēģināja izmantot voljera slikto stāvokli, atstāt nožogoto teritoriju un izkļūt brīvībā. 22.aprīlī šādu plānu jau izdevās realizēt lācenei Madei. Viņa no voljera bēga otro reizi, taču šoreiz pēc vairāku dienu neveiksmīgiem mēģinājumiem atgriezt viņu voljerā 24.aprīļa vakarā tika pieņemts lēmums Madi nošaut.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!