Nākamajā dienā pēc pašvaldību vēlēšanām atlūgumu iesniegušais Valsts prezidentes kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars arī turpmāk vadīs prezidentes kanceleju. Rīgas domē neievēlētā prezidentes padomniece juridiskajos jautājumos Sandra Kukule arī turpinās darbu prezidentes kancelejā.
Pēc Bondara vārdiem, pirmdienas sarunā ar prezidenti runāts par iespēju viņam turpināt darbu kancelejas vadītāja amatā, un ne prezidentei, ne viņam iebildumu neesot bijis. Bondars gan visai izvairīgi atbildēja uz jautājumu, no kā nākusi šāda iniciatīva. "Es turpinu strādāt," viņš sacīja.

Bondars par aiziešu no kancelejas vadītāja posteņa paziņoja nākamajā dienā pēc pašvaldību vēlēšanām, kad vēl nebija zināms, vai viņš, startēdams no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK saraksta, ir iekļuvis domē. Bondaram gan neizdevās iegūt vēlētāju atbalstu. Viņš "tēvzemiešu" sarakstā palika 54.vietā.

Par Bondara sekotāju prezidente izvēlējās Aivaru Zaķi, tomēr pēc viņa nosaukšanas pagājušajā nedēļā sabiedrībā izraisījās asa diskusija, jo atklājās, ka padomju laikā viņš piedalījies tā dēvēto disidentu lietu izmeklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!