Foto: LETA

Piektdienas, 12.decembra, rītā braukšanas apstākļi ir apmierinoši. Uz atsevišķiem reģionālajiem autoceļiem apledojums iespējams vien Cēsu apkaimē, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" informācija.

Kurzemē vietām līst, bet Madonas apkaimē migla.

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" veic brauktuves pretapledojuma apstrādes darbus ceļu slidenajos posmos. Uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas trīs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Savukārt meteorologi brīdina, ka naktī uz sestdienu, 13.decembri, dienvidu, dienvidrietumu vējš, sākot no jūras piekrastes, teritorijas lielākajā daļā pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 metriem sekundē. Kurzemē un Vidzemē nakts otrajā pusē un priekšpusdienā vēja brāzmas sasniegs 27-32 metrus sekundē. Vējš pakāpeniski pierims sestdien vakarā.

Uzņēmums brīdina, ka stiprais vējš uz ceļiem var sagāzt nolauztos kokus un to zarus, radot šķēršļus satiksmei. Tāpat var tikt nodarīti bojājumi satiksmes organizācijas līdzekļiem, piemēram, ceļa zīmēm vai apgaismojumam.

Autovadītāji aicināti būt īpaši piesardzīgi un pievērst pastiprinātu uzmanību ne tikai ceļa stāvoklim, bet arī citiem apstākļiem. Gadījumos, kad autovadītāji saskaras ar traucējumiem vai satiksmes apdraudējumu, ko radījusi vētra, uzņēmums aicina ziņot Satiksmes informācijas centram pa diennakts informatīvo tālruni 80005555.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!