Foto: EPA/LETA

Sestdienas rītā braukšanas apstākļi valstī kopumā ir apmierinoši, apledojums iespējams tikai vietām Vidzemē un Ziemeļkurzemē, kur snieg, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" operatīvā informācija. Savukārt vakarā apledojums veidosies jau visā valstī, prognozē sinoptiķi.

Sešos rītā apledojums bija konstatēts uz reģionālajiem ceļiem Valmieras un Talsu pusē. Preventīvā autoceļu kaisīšanā agrā rītā bija iesaistītas 69 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Dienā Latvijā gaidāms sniegs, bet braukšanas apstākļi kopumā būs apmierinoši, savukārt vakarpusē, iestājoties tumsai, nenokaisītie autoceļi apledos, prognozē sinoptiķi.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp braucošiem transportlīdzekļiem.

Aktuālo informāciju par braukšanas apstākļiem jebkurā diennakts laikā var iegūt lapā "lvceli.lv" un lietotnē "Waze", kā arī pa tālruni 80005555. Savukārt informāciju par braukšanas apstākļiem un satiksmes ierobežojumiem Rīgā var saņemt pa tālruni 80003600.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!