Foto: Gatis Diedziņš, RJC

Saistībā kaujas atbalsta speciālistu un vienību apmācības vingrinājumu "Operation Summer Shield XI" un vēlāk plānotajām Igaunijas Aizsardzības spēku vienību mācībām Ādažu poligonā 16., 21. un 28.aprīlī notiks militāro transporta līdzekļu kustība pa autoceļu A1 jeb Tallinas šoseju, informē Aizsardzības ministrijā.

Pašlaik poligonā jau norit mācības "Operation Summer Shield XI", kurā iesaistīti vairāk nekā 700 karavīru no Latvijas, Igaunijas un ASV bruņotajiem spēkiem. 16.aprīlī vairākas militārā transporta kolonnas dosies atpakaļ uz Igauniju.

Savukārt 21.aprīļa vēlā vakarā vairākas militāro transporta līdzekļu kolonnas virzīsies no Ainažu robežkontroles punkta līdz Ādažu poligonam pa autoceļu A1. Lai mazinātu militāro kolonnu pārvietošanās radītos apgrūtinājumus pārējiem autovadītājiem, katra kolonna tiks apstādināta Ainažu – Rīgas autoceļa 42.kilometrā - pirms pagrieziena uz Limbažiem - , lai būtu iespējams atjaunot ikdienas satiksmes plūsmu.

Vairākas kolonnas atpakaļ dosies 16.aprīļa vakarā un 28.aprīlī agri no rīta.

Tāpat saistībā ar paredzētajām mācībām, Nacionālie bruņotie spēki atgādina, ka ir aizliegts ieiet un iebraukt poligona teritorijā bez saskaņošanas ar tā administrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!