Foto: afoto8
Naktī uz sestdienu vējš pastiprināsies un brāzmās sasniegs ātrumu 18 metrus sekundē, bet sestdienas pēcpusdienā Latvijas rietumu un centrālajos rajonos tas sasniegs pat 30 metrus sekundē, brīdina Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Visā Latvijas teritorijā, izņemot Latgali, noteikts "oranžais brīdinājums", kas liecina, ka laika apstākļi var kļūt bīstami.

Naktī uz 15.martu pirmajā pusē Latvijā, sākot no jūras piekrastes, dienvidu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-18 metriem sekundē.

Nakts otrajā pusē Kurzemē un Vidzemē dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās jau līdz 20-22 metriem sekundē.

Sestdien, 15.martā, priekšpusdienā vējš nedaudz pierims, bet pēcpusdienā vējš strauji iegriezīsies no ziemeļrietumiem un pastiprināsies vēl vairāk: daudzviet vēja brāzmas sasniegs 20-22 metrus sekundē, bet rietumu un centrālajos rajonos vēja brāzmas sasniegs pat 25-30 metrus sekundē. Vējš pakāpeniski pierims 16.martā.

Rīgā naktī uz sestdienu dienvidu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-18 metriem sekundē. Savukārt sestdien, 15.martā, pēcpusdienā vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un vēja brāzmas sasniegs pat 25-28 metrus sekundē.

"Delfi" jau vēstīja, ka Latvijai tuvojas ciklons, kas jau naktī uz sestdienu nesīs lietu un slapju sniegu, kā arī vēja pastiprināšanos. Sestdien, sākot no valsts rietumiem, iegriezīsies ziemeļrietumu vējš, kura ātrums brāzmās piekrastē sasniegs pat 30 metru sekundē (m/s), lielākie vēja postījumi iespējami sestdienas vakarpusē Rīgā.

Vētra izraisīs ūdens līmeņa paaugstināšanos piekrastē un upju grīvās, bet plūdu draudus tas neradīs. Problēmas neradīs arī ūdens līmeņa paaugstināšanās upēs lietus ietekmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!