Foto: F64

Pašlaik opozīcijā esošās Zaļo un Zemnieku savienības līderis Augusts Brigmanis pārliecināts, ka ZZS ir stabils atbalstītāju loks – zemnieki un laukos dzīvojošie, bet pašlaik koalīcijā esošajām partijām "Vienotība" un Zatlera reforma partija (ZRP) trūkst stabilas platformas un tās labklājību būvējuši uz visai plūstošām smiltīm", intervijā "Latvijas Avīzei" paudis Brigmanis.

Viņaprāt, pašlaik ļoti stabila ir nacionālā niša, ko pašlaik aizņem Nacionālā apvienība VL-TBLNNK, "arī krievvalodīgo partiju – lai kādas tās būtu – balsts ir drošs", un "trešais stabilais pulks ir mūsu vēlētājs – lauki, reģioni, zemnieki", laikrakstam klāstījis Brigmanis.

"Visi pārējie, "Vienotību" un ZRP ieskaitot, pašreizējo labklājību būvējuši uz visai plūstošām smiltīm un mirklīgiem saukļiem, vai tā bija cīņa pret oligarhiem vai "[premjers Valdis] Dombrovskis – mūsu vienīgais karogs"," intervijā paudis Brigmanis.

Viņš atzinis, ka ZZS ietilpstošā Latvijas Zemnieku savienība sestdien gaidāmajā kongresā vērtēs esošo situāciju un pieņems tai adekvātu jaunu LZS programmu, kuras līdzautors ir Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvis Māris Pūķis, padomu devuši partijas biedri –" no skolotājiem līdz zemniekiem". "Manuprāt, tas, kas izdevies, nav sektantisks dokuments šauram lokam, bet ceļvedis ne tikai LZS dalībniekiem un atbalstītājiem. Vai tas kļūs tik jaudīgs, laiks rādīs," sacījis Brigmanis.

Viņš arī apliecinājis, ka ZZS nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās startēs arī galvaspilsētā, taču par saraksta līderiem vēl lems. Par Rīgas saraksta sastāvu jau "notiek sarunas Saeimā – kāds būs iespējamo līderu dvēseles stāvoklis".

"Uldis Augulis vai Raimonds Vējonis ir praktiķi ar noslieci uz saimniecisku darbošanos, nevis par deputātiem Saeimā. Jūtu, ka tas viņiem nav tuvu sirdij, un tad atkarībā no sabiedrības un pašu noskaņojuma, no izredzēm atgriezties valdībā vai ne, tik pieņemti pragmatiski lēmumi," paudis Brigmanis.

Jau ziņots, ka ZZS pēc 11.Saeimas ievēlēšanas atstāta opozīcijā. Pret sadarbību ar ZZS iebilda ZRP, pārmetot ZZS "atkarību no oligarhiem".

Pēc parlamenta ievēlēšanas pēc vairāku nedēļu ilgām partiju konsultācijām "Vienotība", ZRP un nacionālā apvienība VL-TB/LNNK vienojās par "reformu un tiesiskuma koalīcijas" izveidi, kurai Saeimā būtu 56 balsis. Dienu pirms 11.Saeimas pirmās sēdes no ZRP Klāva Olšteina vadībā atšķēlās seši deputāti, kas vēlāk izveidoja neatkarīgo deputātu grupu, atbalstot koalīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!