Foto: F64
Aizvadītajās brīvdienās Rīgas ūdens policija pludmalē meklēja no vecākiem noklīdušus bērnus, krastā nogādāja pārgalvīgus peldētājus un palīdzēja kuterim, kuram bija radušās tehniskas problēmas, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas pašvaldības policijā.

Atpūšoties pludmalē, nereti vecāki nepamana savus mazos bērnus, kuri devušies savās gaitās. Šajā svētdienā, 25.maijā, divi trīsgadīgi un viens četrgadīgs ķipars savus vecākus atrada ar pludmalē dežūrējošo policistu palīdzību.

Policisti atgādina – ļaužu pārpilnās atpūtas vietās, tiešā ūdens tuvumā, bērni vecākiem ir īpaši jāuzmana.

Svētdienas pievakarē atveldzēties Daugavas ūdeņos bija izdomājuši divi divpadsmitgadīgi pusaudži. Bērni bija aizpeldējuši līdz Salu tilta balstam, bet krastā saviem spēkiem nokļūt nespēja. Kad Lucavsalas glābēju posteņa policisti ar motorlaivu nokļuva līdz notikuma vietai, abi peldētāji atradās apmērām 25 metru attālumā no krasta un izmisuši gaidīja glābējus.

Meitene un puisis nogādāti Lucavsalas glābšanas stacijā, uz kurieni izsaukti mediķi, lai pārbaudītu abu peldētāju veselības stāvokli. Hospitalizācija nebija nepieciešama un policisti par pusaudžu izklaidēm informēja viņu vecākus.

24.maijā ap pulksten 22:30 policisti saņēma informāciju, ka Ķīšezerā, pretī Jaunciema gatvei palīdzība nepieciešama kādam atpūtas kuterim, kas noslāpis, nav iedarbināms un netiek krastā. Bojāto peldlīdzekli ar visiem pasažieriem, tostarp diviem mazgadīgiem bērniem, glābēji nogādāja glābšanas stacijā Ķīšezers. Medicīniskā palīdzība nevienam nebija nepieciešama, šiem atpūtniekiem atpūta beidzās vien ar vieglu izbīli.

Tāpat brīvdienās vairākos gadījumos glābējiem nācās sniegt cilvēkiem pirmo medicīnisko palīdzību pirms mediķu ierašanās notikuma vietā. Kāds vīrietis, skrienot ūdenī Bābelītes ezerā, bija sagriezies un sasitis galvu. Pēc glābēju sniegtās palīdzības vīrietis nogādāts slimnīcā. Arī kāda meitene Lucavsalas pludmalē un sieviete Bābelītes ezerā ar grieztām brūcēm pēc pirmās palīdzības sniegšanas nodotas mediķu aprūpē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!