Foto: F64

Jaunās Vidzemes koncertzāles "Cēsis" projekta vadītājiem un radošajam personālam par galveno mērķi jāizvirza padarīt to pēc iespējas apdzīvotāku un apmeklētāku, lai no Latvijas malu malām cilvēki vēlētos braukt šurp baudīt skaistus un neaizmirstamus notikumus, koncertzāles atklāšanā uzsvēra Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Cēsis kā viena no vēsturiski senākajām Latvijas pilsētām, kuras apkaimē risinājušies gadsimtu nozīmes notikumi, allaž ir piesaistījušas gan vietējo iedzīvotāju, gan ārvalstu tūristu uzmanību. Tagad Cēsīm ir jauna rota - mūsdienīga koncertzāle. Bet ikvienai rotai ir jāmirdz, tā jāprot godam nest," sacīja politiķis, "Latvija ir vēl par vienu koncertzāli bagātāka. (...) Tās ir jaunas, vēl nebijušas iespējas un liela atbildība par to, lai šis centrs pierādītu savu nozīmību ne tikai Vidzemes, bet arī visas Latvijas mērogā."

"Gluži tāpat kā Latgales "Gora" vārds Rēzeknē, arī Cēsīm ir sevi jāprot pieteikt Latvijai un viesiem no tuvām un tālām zemēm. Vēl vairāk. Cēsu koncertzālei ir jākļūst par vietu, kurp ne tikai brauc apskatīties, bet vēlas atgriezties vēl un vēl," uzsvēra Bērziņš.
Bērziņa vērtējumā, Vidzemes koncertzāle būs jauns iedvesmas avots un stimuls visai Cēsu pilsētas attīstībai. "Rosinoša vide ir tas, ko Cēsis var iegūt no šī jaunā un vērienīgā projekta. Ne tikai, piesaistot viesus un tūristus, bet arī cēsiniekus rosinot radoši domāt, darboties un paplašināt uzņēmējdarbību pilsētā. Tad ieguvēji būsim mēs visi - gan tie, kas šo vietu sauc par dzimto pilsētu un mājām, gan tie, kas šurp atbrauc, lai baudītu gadsimtiem senas vērtības, mākslas un kultūras mantojumu un aktīvu mūsdienu kultūras dzīvi."

Kā ziņots, 31.maijā Cēsīs tika atklāta Vidzemes koncertzāle "Cēsis".

Iecerēts, ka Vidzemes koncertzāle "Cēsis" nākotnē patstāvīgi nodrošinās profesionālās mākslas pieejamību Vidzemes reģionā, rīkojot Latvijas profesionālās mākslas kolektīvu un viesmākslinieku koncertus, teātra, operas un baleta izrādes, mākslas izstādes.

Vidzemes koncertzālei "Cēsis" šogad koncertu un izrāžu organizēšanai piešķirts finansējums 219 067 eiro apmērā. Kultūras ministrijas un koncertzāles noslēgtajā līgumā norādīts, ka līdzekļi piešķirti 172 167 eiro apmērā no valsts budžeta apakšprogrammas "Mākslas un literatūra" un 46 900 eiro no apakšprogrammas "Kultūras pasākumi, sadarbības līgumi un programmas".

Projekta "Daudzfunkcionālā centra "Vidzemes mūzikas un kultūras centrs" izveide" kopējās izmaksas ir 13 218 293 eiro, no kuriem Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums - 10 439 620 eiro, Cēsu novada pašvaldības finansējums - 2 370 898 eiro, bet Valsts budžeta dotācija - 407 776 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!