Cesvainē 22.jūnijā būs tradicionālie Alus svētki, kas Jāņu noskaņā notiks jau ceturto reizi. Svētku gaitā tiks sumināti sakoptāko sētu, iestāžu un ražošanas objektu saimnieki. Cesvaines domes priekšsēdētājs Vilnis Špats šīs nedēļas sākumā apbraukā pašvaldības teritoriju un apskata, kā sakopti pagalmi un izravēti dārzi, Jāņus gaidot.
"Pašvaldības teritorija ir plaša - 19 000 hektāru. Pagājušogad izbraucām un apskatījām labi ja vienu ceturtdaļu teritorijas. Pirmdien izbraucām tikai pa Cesvaines lauku teritoriju, pilsētu nemaz vēl neesam skatījušies. Faktiski daudz ir sakoptu sētu," teica Špats.

Viņš pastāstīja, ka Alus svētkos tikšot sumināts vismaz viens sakoptākās sētas saimnieks no katra Cesvaines pašvaldības vēsturiskā ciemata (Latvijas pirmās brīvvalsts laikā tie bija pastāvīgi pagasti) - Cesvaines arī Oļu, Grašu, Kārzdabas, Kārklu un Kraukļu.

Cesvaines kultūras nama vadītāja Vivita Gļauda pastāstīja, ka Alus svētki Cesvaines tirgus laukumā pilsētas centrā 22.jūnija vakarā sākšoties pulksten 19.

Tā būšot gan ielīgošana Cesvainē, gan amatu vakars. Gaidīti tiek alus un siera tirgotāji. Pasākumā piedalīsies Cesvaines pūtēju orķestris, jauniešu deju kolektīvs, folkloras kopa, vecākās paaudzes deju kolektīvs. Būs atrakcijas, stafetes un ieejas biļešu loterija. Bērni varēs priecāties piepūšamajā pilī, jau sākot no pulksten 16. Par deju mūziku vakarā gādās Lubānas grupa "Trakā nomale".

23.jūnijā Cesvaines estrādē pulksten 15 bērnus pulcinās Ilze Purmale un Johans Mušpapīrs no Rīgas. Vakarā turpat notiks līgošana bez maksas. Par mūziku gādās Cesvaines grupa "Laiks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!