Foto: LETA
Tautas nobalsošanā par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai pirmajā stundā balsstiesīgo aktivitāte bijusi diezgan tradicionāla, LNT raidījumā "900 sekundes" teica centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs Arnis Cimdars.

Atgādinām, ka pirmajā tautas nobalsošanas stundā piedalījušies 25 200 jeb 1,63 procenti balsstiesīgo pilsoņu.

"Salīdzinot ar tautas nobalsošanu par 10.Saeimas atlaišanu aktivitāte ir lielāka. Tāpat tā ir augstāka nekā 11.Saiemas vēlēšanās," teica Cimdars. "Domāju, ka šī aktivitāte ir diezgan tradicionāla."

"Šobrīd pārkāpumi nav bijuši, bet pieļaujam iespēju, ka tādi varētu notikt," viņš tupināja. "Vēl varētu būt arī kādi starpgadījumi, jo bieži vien cilvēkiem kāda dzirksts uzšķiļas. Taču visi ir ieinteresēti, lai viss notiek mierīgi."

Tāpat Cimdars uzsvēra, ja cilvēki ievēro kādus pārkāpumus, kā, piemēram, aģitāciju 50 metru apkārtnē no vēlēšanu iecirkņa, tad par tiem ir jāinformē atbilstošie cilvēki.

Vēl viņš stāstīja, ka pirmie rezultāti par tautas nobalsošanu varētu būt ar pulksten 23:30, savukārt daudz precīzāka informācija par rezultātiem būs ap diviem, trijiem naktī. Oficiālie referenduma rezultāti būs nākamās nedēļas laikā.

Atgādinām, ka kopumā Latvijā pieejami 950, bet ārvalstīs ‒ 85 vēlēšanu iecirkņi, kas atvērti no plkst.7 līdz 22 pēc vietējā laika.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!