Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars uzskata, ka Valsts Kontroles (VK) viedoklis par atklātajām nepilnībām CVK 2005.gadā ir nekorekts, portālu "Delfi" informēja CVK pārstāve Kristīne Bērziņa.
VK revīzijas ziņojums par CVK 2005.gada finanšu pārskata sagatavošanas pareizību ir apstiprināts 2006.gada 26.aprīli, un šajā ziņojumā iekļautie pārkāpumi, tai skaitā trūkumi CVK prēmēšanas kārtībā novērtēti kā "zemas prioritātes". Saskaņā ar pašas VK sniegto skaidrojumu "zema prioritāte" tiek piešķirta konstatējumiem, kas ir mazāk svarīgi un kurus vajadzētu novērst ne vēlāk kā divu gadu laikā.

Cimdars norāda, ka VK revīziju CVK veic katru gadu un līdz šim VK nebija iebildumi pret CVK "Nolikumā par Centrālās vēlēšanu komisijas amatpersonu, locekļu un darbinieku darba samaksu, veselības apdrošināšanas kārtību, pabalstu un kompensācijas sistēmu" noteikto prēmēšanas kārtību. CVK jau 2006.gadā ir ņēmusi vērā un novērsusi arī visas VK 2005.gada revīzijas ziņojumā minētās nepilnības, tai skaitā trūkumus CVK priekšsēdētāja un darbinieku prēmēšanas kārtībā.

Pērn ir mainīts CVK "Nolikums par Centrālās vēlēšanu komisijas amatpersonu, locekļu un darbinieku darba samaksu, veselības apdrošināšanas kārtību, pabalstu un kompensācijas sistēmu". Konsultējoties ar VK speciālistiem, nolikums ir saskaņots ar likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", un kopš 2006.gada par prēmiju piešķiršanu CVK priekšsēdētājam lemj prēmēšanas komisija, kuras sastāvā ir trīs CVK locekļi, bet priekšsēdētājs komisijas sastāvā neietilpst.

Jau ziņots, ka JL lūgusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam izvērtēt VK atklātos pārkāpumus. Tāpat JL aicināja Cimdaru uz tikšanos.

CVK priekšsēdētājs atzina, ka pieņems šo uzaicinājumu un izmantos iespējamo tikšanos, lai informētu "Jaunā laika" frakcijas deputātus ne tikai par to, ka visi VK revīzijas ziņojumā minētie trūkumi par aizpagājušo gadu ir novērsti, bet arī lai iepazīstinātu deputātus ar CVK darba plānu 2007. – 2010.gadam.

Saeimas prezidijs un Frakciju padome ir vienojusies, ka līdz šā gada 1.martam ir jāizvirza kandidāti CVK priekšsēdētāja un locekļu amatiem. Saskaņā ar likumu "Par Centrālo vēlēšanu komisiju" CVK jāpārvēl sešu mēnešu laikā pēc jaunās Saeimas sanākšanas.

Cimdars jau iepriekš ir apliecinājis gatavību atkārtoti kandidēt uz CVK priekšsēdētāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!