Foto: Valsts policija

Valsts policija jau no piektdienas, 18.jūlija, ir izvietojusi posteni Valkas novada Ērģemes pagastā, kur svētdien un pirmdien pārbaudītas jau 24 automašīnas, pastāstīja Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Arāja.

Joprojām seši posteņi ir izvietoti Krāslavas un Dagdas novados, un kopumā Valsts policija diennakts laikā pārbauda vidēji 1000 automašīnas. Kā norādīja Arāja, visticamāk, ka Valsts policijai būs jālūdz papildu finansējums no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai segtu papildu radušās izmaksas.

Jau ziņots, ka Āfrikas cūku mēra dēļ, izsludinot ārkārtas situāciju Valkas novadā un tam piegulošajos novados, ārkārtas situācijas zona savienosies ar Latgalē noteikto zonu, tādējādi iekļaujot visu pierobežu ar Krieviju un Igauniju. Par ārkārtas situācijas izsludināšanu Valkas novadā un tam piegulošo novadu teritorijās valdība lems otrdien, 22.jūlijā, izskatot Zemkopības ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu.

Kopumā ārkārtas situāciju paredzēts izsludināt 20 novados - Alojas, Mazsalacas, Rūjienas, Naukšēnu, Valkas, Burtnieku, Kocēnu, Beverīnas, Strenču, Priekuļu, Raunas, Smiltenes, Apes, Alūksnes, Viļakas, Balvu, Rugāju, Baltinavas, Kārsavas un Rēzeknes novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!