Foto: LETA

Veselības ministre Ingrīda Circene (V) pagaidām atturas vērtēt veselības aprūpes kvalitāti saistībā ar aptuveni mēnesi pēc izrakstīšanas no slimnīcas un pazušanas bez vēsts Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā atrastā mirušā pacienta lietu.

Ministre portālam "Delfi" norādīja, ka notikušajā šobrīd nedrīkst vainot medicīnas personālu, jo pašlaik nav zināms vīrieša bojāejas iemesli. Kad būs saņemti pārbaužu rezultāti, varēs runāt, kas vainojams notikušajā.

Viņa atgādināja, ka pārbaudi uzsākusi gan policija, gan Veselības inspekcijas, gan arī slimnīca. Ministre arī akcentēja, ka vīrietis nav pakritis uz ielas, bet gan atrasts tādā vietā slimnīcas teritorijā, kur nevienam prātā pat neienāktu meklēt cilvēku.

Viņa arī atgādināja, ka VM ne reizi vien vērsusies Rīgas domē ar lūgumu nodrošināt bezmaksas transportu pacientiem, kuriem nav pašiem sava transporta un iespēju nokļūt mājās. Šāds pakalpojums būtu nepieciešams aptuveni 300 cilvēkiem gadā, taču pagaidām priekšlikums nav guvis atsaucību.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka policija sākusi izmeklēšanu par gadījumu, kad aptuveni mēnesi pēc izrakstīšanas no slimnīcas un pazušanas bez vēsts tuvinieku meklēto vīrieti atrada šīs pašas slimnīcas teritorijā mirušu. Mirstīgās atliekas teritorijā nebija pamanītas ilgāku laiku, jo atradās kādas slimnīcas ēkas sētas pusē, padziļinājuma zem pirmā stāva loga.

Slimnīca skaidroja, ka pacients, kura līķi mēnesi pēc izrakstīšanas atrada slimnīcas teritorijā, izrakstīšanas brīdī bijis spējīgs pārvietoties un par sevi atbildēt, tāpēc palaists mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!